Гречана каша з баклажанами і вершковим сиром



Гречка з овочами і сиромРецепт гречаної каші не звичайний тим, що крім звичних овочів до страви доданий сир фета. Ніжна текстура м’якого сиру прекрасно відтіняє яскравий смак гречаної каші і соковитих овочів.

У рецепті не обов’язково використовувати сир фета, відмінно підійде будь-який м’який сир, наприклад камамбер або ліваро, за смаком.

А якщо ви дотримуєтеся веганскої харчування, тоді замініть на соєвий сир тофу, попередньо обсмажити його на не великому кількості рослинного масла з сіллю і запашним перцем.

Отже, нам знадобиться:

  • 1 стакан гречаної крупи (1 стакан 200 мл.)
  • 2 ст. овочевого бульйону або води
  • 1 маленький баклажан
  • 1 солодкий перець
  • 1 червона цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 2 томата середнього розміру
  • сир фета, нарізаний кубиками
  • 1 пучок свіжого зеленого лука
  • пучок свіжої зелені петрушки
  • оливкова олія
  • сіль перець

Для заправки гречаної каші:

  • 1 ст. л. винного оцту
  • 1 ч. Л. соку лимона
  • 1/4 ч. Л. сушеного чебрецю
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст. л. оливкового масла

Помідори, солодкий перець, цибулю, часник і баклажани нарізати великим кубиком. Змастити деко олією і в фользі поставити запікатися до готовності (поки не стануть м’якими).

овочі нарізати кубиком

Поки овочі готуються, промити гречану крупу, залити водою або овочевим бульйоном, посолити і поставити варитися на слабкий вогонь. Зелень петрушки і цибулі дрібно порізати.

запекти овочі

Приготувати заправку: часник дрібно порубати або видавити через Часничниці і розім’яти з чебрецем. Влити олію, сік лимона і винний оцет. Заправити печені овочі та сир фета.

Потім змішати готову кашу з овочами і сиром, додати сіль і перець за смаком і присипати свіжою зеленню.

гречане різотто

Гречане різотто або гречана каша з овочами і вершковим сиром готова. Смачного!