Рецепт гречаної каші не звичайний тим, що крім звичних овочів до страви доданий сир фета. Ніжна текстура м’якого сиру прекрасно відтіняє яскравий смак гречаної каші і соковитих овочів.
У рецепті не обов’язково використовувати сир фета, відмінно підійде будь-який м’який сир, наприклад камамбер або ліваро, за смаком.
А якщо ви дотримуєтеся веганскої харчування, тоді замініть на соєвий сир тофу, попередньо обсмажити його на не великому кількості рослинного масла з сіллю і запашним перцем.
Отже, нам знадобиться:
- 1 стакан гречаної крупи (1 стакан 200 мл.)
- 2 ст. овочевого бульйону або води
- 1 маленький баклажан
- 1 солодкий перець
- 1 червона цибулина
- 1 зубчик часнику
- 2 томата середнього розміру
- сир фета, нарізаний кубиками
- 1 пучок свіжого зеленого лука
- пучок свіжої зелені петрушки
- оливкова олія
- сіль перець
Для заправки гречаної каші:
- 1 ст. л. винного оцту
- 1 ч. Л. соку лимона
- 1/4 ч. Л. сушеного чебрецю
- 1 зубчик часнику
- 2 ст. л. оливкового масла
Помідори, солодкий перець, цибулю, часник і баклажани нарізати великим кубиком. Змастити деко олією і в фользі поставити запікатися до готовності (поки не стануть м’якими).
Поки овочі готуються, промити гречану крупу, залити водою або овочевим бульйоном, посолити і поставити варитися на слабкий вогонь. Зелень петрушки і цибулі дрібно порізати.
Приготувати заправку: часник дрібно порубати або видавити через Часничниці і розім’яти з чебрецем. Влити олію, сік лимона і винний оцет. Заправити печені овочі та сир фета.
Потім змішати готову кашу з овочами і сиром, додати сіль і перець за смаком і присипати свіжою зеленню.
Гречане різотто або гречана каша з овочами і вершковим сиром готова. Смачного!