У зимовий і весняний час, коли в асортименті залишається зовсім мало свіжих овочів, на виручку приходять заморожені овочі, заготовлені заздалегідь в сезон або куплені в магазині. У великих маркетах завжди можна знайти заморожені брокколі, брюссельську капусту або кольорову, зелену спаржеву квасоля, горошок, кукурудзу або різні овочеві суміші, з яких можна приготувати безліч вегетаріанських страв.
Безумовно, найсмачніші страви виходять зі свіжих продуктів, однак пізньої взимку або ранньою весною, вибір овочів і зелені залишає бажати кращого: гарбуз, картопля, морква, топінамбур, буряк – ось п’ятірка найпопулярніших овочів такого сезону. Незважаючи на те, що ці продукти смачні, урізноманітнити своє меню чимось новим, все одно, дуже хочеться. У такі моменти завжди на допомогу приходять домашні заготовки або відділи з замороженими овочами, ягодами і зеленню.
Наприклад, можна купити заморожені брокколі і приготувати овочеве рагу, гарнір з брокколі з грибами (гриби також можуть бути свіжі або заморожені), пасту Пенне з брокколі, пюре з картоплі і капусти або крем-суп із заморожених брокколі, як в нашому рецепті.
Густий суп-пюре можна приготувати на основі вершків, молока, в тому числі і на рослинному молоці., На бульйоні або воді. Суп на основі молока має ніжну, оксамитову текстуру і насичений смак, а блюдо приготоване на воді або овочевому бульйоні, не менше смачне, проте більш пісне, не жирне. У нашому рецепті немає молочних продуктів, але якщо ви побажаєте додати їх в суп, то просто замініть воду на молоко або не жирне вершки.
Складові:
- 700 гр. заморожених брокколі або 500-600 гр. свіжих
- 1 маленька ріпчаста цибулина
- 1/2 ч. Л. меленого мускатного горіха або за смаком
- 750 мл – 1 л. води (або 500 мл. води + 250 мл. вершків) – регулюйте густоту супу водою або молоком
- сухарики, свіжа зелень, оливкова олія для подачі
- рослинне масло, найсмачніше з оливковою
- сіль, перець за смаком
Суп-крем з брокколі на воді
Разморозьте брокколі, промийте суцвіття під проточною водою.
Відваріть в 750 мл – 1 л. води до повної готовності, розм’якшення.
Обсмажте цибулю з меленим мускатним горіхом на рослинній олії до золотого кольору.
Злийте воду з брокколі в окремий посуд.
Збийте в блендері смажену цибулю з вареними брокколі, а також сіллю і перцем за смаком.
Поступово додаючи воду (бульйон, який злили) або вершки доведіть крем-суп до бажаної консистенції.
Збивайте блендером до отримання гладкої і кремовою текстури. Щоб не тільки брокколі, а й цибулю зносилися в однорідну масу.
Подавайте крем-суп з брокколі з білими сухариками.
Смачного!