Вегетаріанський салат «Цезар»
Навряд чи хто-небудь коли-то не пробував або хоча б не чув про популярному салаті «Цезар». Цю страву можна знайти в меню, практично, будь-якого ресторану. Цезар з креветками, куркою або телятиною на ваш вибір.
На жаль, вегетаріанський салат Цезар, на даний момент, спробувати поза домом дуже важко! Адже класичний рецепт містить продукти тваринного походження. І навіть якщо попросити кухаря приготувати салат без морепродуктів або м’яса, все одно можна потрапити в незручну ситуацію. Справа в тому, що класичний соус цезар готується на яєчних жовтках, часто з додаванням анчоусів! Одним словом, не вегетаріанський варіант.
Але хіба це може нас налякати? Якщо існує рецепти веганскої олів’є і «оселедця під шубою”, то приготувати етичний «Цезар» вдома не складе великих труднощів.
Що для цього знадобиться:
- 300 гр. кучерявою капусти (капуста калі) або суміш улюблених листя салату: рукола, ромен, айсберг, латук і ін.
- 1 чашка часниковий сухариків з білого хліба
- 1/3 ст. тертого пармезану без сичужного ферменту (з мікробіологічними ферментом. Наприклад, литовський пармезан)
- 2 зубчики часнику
- 1/2 ч. Л. зерновий гірчиці
- 1 ст. л. соку лимона
- 1 ч. Л. винного оцту (або яблучний оцет)
- 1/3 ст. оливкового масла
- сіль, чорний перець за смаком
Як приготувати вегетаріанський салат Цезар
- Для початку підготуйте сухарики. Білий хліб наріжте на дрібні кубики. Викладіть хліб на деко і поставте в духовку на 7-10 хв. сушитися при температурі 200 ° С. Готові сухарики змішайте з оливковою олією, 1 зубчиком дрібно нарізаного часнику, сіллю і чорним перцем.
- Листя салату промити, обсушити рушником. Порвіть салат або листя капусти руками на невеликі шматочки. Викладіть на тарілку.
- Змішайте в блендері всі інгредієнти для заправки: 1 зубчик часнику, діжонська гірчицю, оливкову олію, рисовий оцет, сік лимона, пармезан (залиште трохи для присипки зверху салату), сіль. Збийте до однорідної маси.
- Заправте зелене листя соусом. Поверх капусти викладіть сухарики і залишки пармезану.
- Смачного!