Салат Цезар – вегетаріанський рецепт

Салат Цезар Вегетаріанський салат «Цезар»

Навряд чи хто-небудь коли-то не пробував або хоча б не чув про популярному салаті «Цезар». Цю страву можна знайти в меню, практично, будь-якого ресторану. Цезар з креветками, куркою або телятиною на ваш вибір.

На жаль, вегетаріанський салат Цезар, на даний момент, спробувати поза домом дуже важко! Адже класичний рецепт містить продукти тваринного походження. І навіть якщо попросити кухаря приготувати салат без морепродуктів або м’яса, все одно можна потрапити в незручну ситуацію. Справа в тому, що класичний соус цезар готується на яєчних жовтках, часто з додаванням анчоусів! Одним словом, не вегетаріанський варіант.

Але хіба це може нас налякати? Якщо існує рецепти веганскої олів’є і «оселедця під шубою”, то приготувати етичний «Цезар» вдома не складе великих труднощів.

Що для цього знадобиться:

  • 300 гр. кучерявою капусти (капуста калі) або суміш улюблених листя салату: рукола, ромен, айсберг, латук і ін.
  • 1 чашка часниковий сухариків з білого хліба
  • 1/3 ст. тертого пармезану без сичужного ферменту (з мікробіологічними ферментом. Наприклад, литовський пармезан)
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 ч. Л. зерновий гірчиці
  • 1 ст. л. соку лимона
  • 1 ч. Л. винного оцту (або яблучний оцет)
  • 1/3 ст. оливкового масла
  • сіль, чорний перець за смаком

 Як приготувати вегетаріанський салат Цезар

вегетаріанський Цезар

  1. Для початку підготуйте сухарики. Білий хліб наріжте на дрібні кубики. Викладіть хліб на деко і поставте в духовку на 7-10 хв. сушитися при температурі 200 ° С. Готові сухарики змішайте з оливковою олією, 1 зубчиком дрібно нарізаного часнику, сіллю і чорним перцем.
  2. Листя салату промити, обсушити рушником. Порвіть салат або листя капусти руками на невеликі шматочки. Викладіть на тарілку.
  3. Змішайте в блендері всі інгредієнти для заправки: 1 зубчик часнику, діжонська гірчицю, оливкову олію, рисовий оцет, сік лимона, пармезан (залиште трохи для присипки зверху салату), сіль. Збийте до однорідної маси.
  4. Заправте зелене листя соусом. Поверх капусти викладіть сухарики і залишки пармезану.
  5. Смачного!