Скільки б кулінари ні писали про салаті «Цезар», не вигадували нових рецептів, тема його приготування завжди залишається актуальною. Адже «Цезар» – один з найпопулярніших салатів в світі!
Салат Цезар, який сьогодні популярний у всьому світі, названий зовсім не на честь римського імператора, як багато хто думає, Цезар – це ім’я кухаря, який створив цей смачний салатик. Варіацій приготування цього улюбленого багатьма салату існує десятки, сьогодні ми запропонуємо вам одну з них.
Обов’язковими інгредієнтами «Цезаря» вважаються листя салату, курка, сухарики і соус. Кожна господиня готує останній по-своєму, деякі і зовсім звикли використовувати покупної, в якості якого можна бути впевненим. Сухарики так само можна використовувати ті, що продаються на прилавках в магазині, проте ароматизовані не підходять для цієї мети. А тепер перейдемо від слів до справи – займемося приготуванням.
Салат Цезар з вареною куркою
- відварене куряче філе – 100 грамів;
- яйця, зварені круто – 2 штуки;
- листя салату – 1 невеликий пучок;
- сухарики – 50 грамів;
- твердий сир – 30 грамів.
Для соусу:
- плавлений сир – 2 столові ложки;
- лимонний сік – 1 столова ложка;
- тепла кип’ячена вода 1-2 столові ложки;
- жовток – 1 штука;
- часник – 1 зубчик.
1.В самому початку готуємо соус. Для цього плавлений сир з’єднуємо з соком лимона і водою. Ретельно перемішуємо до отримання однорідної маси.
2.Добавляем жовток, перетираємо.
3.Отправляем в соус і пропущений через прес часник.
4.Лістья салату моєму. Обсушуємо. Крупно ріжемо або рвемо. Викладаємо на тарілку. Поливаємо невеликою кількістю соусу.
5.Куріцу ріжемо кубиками. Викладаємо на листя салату.
6.Пару білків і залишився жовток ріжемо великими кубиками. Відправляємо до решти інгредієнтів салату. Поливаємо соусом.
7.Викладиваем сухарики. Виливаємо весь соус і посипаємо тертим сиром.
Смачного!
Автор рецепта і фото: Марина Орешкіна
Любов і визнання дане блюдо отримує по тому, що поєднання продуктів в ньому ідеальне. Воно ситне, але при цьому легке. Вся справа в тому, що білкові інгредієнти доповнюються корисними свіжими овочами.
Походження його вже давно обросло легендами. Сьогодні налічується кілька десятків рецептур цієї страви. В інтернеті навіть можна знайти цілі сайти, присвячені салату, який не один раз потрапляв до Книги рекордів Гіннеса.
У цій статті ми не будемо намагатися винаходити щось нове, наново перекроювати його складу. Нехай кожен вибере ту білкову основу, яка йому більше припаде до смаку. Те ж саме можна сказати і про заправку.
Варіацій цього салату придумано багато. Як основу часто використовують креветки, курку, червону малосольну рибу. Однак сьогодні я розповім, як приготувати класичний салат Цезар з курячим філе.
Салат цезар з куркою і перепелиними яйцями
Заправка в швидкому варіанті буде банальною і простий. Якщо у когось виникне бажання приготувати оригінальний соус до Цезарю, його рецепт теж буде наведено нижче.
У цій статті ви відкриєте для себе секрет приготування смачного соусу для салату «Цезар».
Складові:
- 300 г філе курки;
- 15 перепелиних яєць;
- 15 помідорів чері;
- один свіжий огірок;
- пучок петрушки і кропу;
- ¼ батона;
- 50 г твердого сиру.
Процес приготування:
1. Куряче філе промиваємо, відварюємо до готовності (варитися воно буде приблизно двадцять хвилин), після чого викладаємо його на тарілку, чекаємо, поки воно охолоне, після чого нарізаємо кубиками середнього розміру.
2. Зробимо цим часом сухарики. Нагадаю, що готові можна купити в магазині, але я люблю більше домашні. Для цього нарізаємо батон на кубики, складаємо їх в один шар в посуд для випічки. Ставимо в духовку на десять хвилин, виставляємо температуру 200 градусів. Ароматні і хрусткі хлібні кубики готові.
3. Яйця перепілки варимо, очищаємо від шкаралупи, розрізаємо навпіл (половину залишаємо для прикраси).
4. Огірки, помідори і зелень ретельно миємо в холодній воді. Для зручності раджу використовувати друшляк.
5. Огірки ріжемо підлозі скибочками, помідори черрі навпіл, кріп і петрушку дрібно шаткуємо гострим ножем.
6. Складаємо все підготовлені інгредієнти в каструльку, заправляємо акуратно майонезом.
7. На широкому блюді розкладаємо гілочки свіжої зелені (можна використовувати листовий салат), попередньо вимитої і висушеної. У центр перекладаємо салатну суміш гіркою.
8. На дуже дрібній тертці або за допомогою кухонного комбайна натираємо твердий сир, щедро посипаємо сирної стружкою салат.
9. Посипаємо готовими сухарями салат, прикрашаємо блюдо перепелиними яйцями, гілочками зелені. На верхівку смачною гори кладемо соковитий помідор черрі.
От і все! Салат «Цезар» з куркою готовий. Як бачите, весь процес приготування не займає багато вільного часу. Такий гарний і смачний салат порадує всіх гостей, стане чудовою прикрасою святкового столу. Смачного!
Ви можете поекспериментувати зі складом або заправити страву більш складним соусом.
Для тих, хто вважає, що вся справа в заправці. … І дійсно, смак «Цезаря» більшою мірою визначається смаком соусу. Для його приготування необхідно брати тільки свіжі яйця, відмінно підійдуть і перепелині. Замість сиру «Пармезан» можна використовувати інші тверді сорти. Масло краще взяти соняшникова рафінована, від оливкової смак може гірчити. Потрібні соуси легко знайти в супермаркетах і на великих ринках.
Почнемо готувати!
Соус для салату Цезар
Рецепт дан на 1 кілограм соусу, якщо вам цієї кількості занадто багато, зменшіть пропорції вдвічі або втричі.
- 100 грамів яєць,
- 30 грамів Вустерского соусу,
- 10 грамів соусу Табаско,
- 45 грамів соєвого соусу,
- 80 грамів устричного соусу,
- 10 грамів часнику,
- 15 грамів цукру,
- 75 грамів лимонного соку,
- 100 грамів сиру «Пармезан»,
- 600 грамів рослинної олії.
У чашу блендера розбийте яйця, влийте все соуси, додайте очищений часник, цукор, лимонний сік і натертий сир. Збийте все до однорідної консистенції. Потім в цю масу тонкою цівкою влийте масло, продовжуючи перемішувати на низькій швидкості. Соус «Цезар» готовий. Перед використанням його краще охолодити.
Як бачите, все дуже просто. Соус «Цезар» дуже смачний не тільки в складі салату, але і в якості доповнення до різних страв з курки і риби, тому велика кількість в цьому рецепті нехай вас не бентежить. Використовуйте його замість звичного майонезу.
Смачного!