Рецепт від Юлії.
Сьогодні я вирішила розповісти вам рецепт салату, який містить подвійну порцію кальцію, так як тут присутній два види сиру: і твердий (у мене частіше російський, вегетаріанський), і м’який адигейський сир ніжної консистенції.
За рахунок такого цікавого і незвичайного поєднання, салат, як мінімум, приємно здивує, хоча можна і розраховувати, що страва може стати одним з ваших фаворитів. Крім того, в салаті використовується саме свіжа морква, що надає страві легкість і скорочує час його приготування, що також важливо.
Інгредієнти, які будуть потрібні:
- 1 свіжа морква,
- 100 гр твердого сиру (вибирайте сири без сичуга),
- 100 гр адигейського сиру або панира,
- 40 гр. солоних сухариків домашніх або магазинних,
- 100 гр сметани для заправки (або за смаком вегетаріанський майонез),
- ½ чайної ложки солі,
- спеції: ½ чайної ложки куркуми, 1/3 чайної ложки імбиру і чорного меленого перцю.
Морквяний салат з сиром і сухариками
Заздалегідь готуємо сухарики. Нарізаємо білий хліб кубиками по 0,5-0,7 сантиметрів. Відправляємо їх в духовку, попередньо підсолити і притрусивши улюбленими приправами.
Нарізаємо адигейський сир кубиками невеликого розміру, приблизно по 0,5 сантиметра.
Розігріваємо сковороду з соняшниковою олією і на середньому вогні підсмажуємо його протягом 5 хвилин, перевертаючи його.
Не забуваємо додавати спеції.
Морква очищаємо, натираємо на крупній або дрібній тертці.
Черга твердого сиру, його не потрібно піддавати термообробці.
Змішуємо моркву, адигейський і твердий сири.
Сухарики. Їх можна перед самою подачею, щоб не розкисли.
Заправляємо салат безпосередньо перед подачею, як і всі інші салати, що містять сухарі. Обов’язково його подсаливаем.
Для прикраси використовуємо звичайну зелень, в якості якої підійде: зелена цибуля, петрушка або ж ароматний кріп.
Якщо ви не є любителями сметани у вигляді заправки, то її цілком можна замінити звичайним майонезом без яєць.
Від цього салат з морквою, сиром і сухариками нічого не втратить, він залишиться таким же смачним, ситним і презентабельним на вигляд.
Смачного!