Ікра з гарбуза з печеними овочами
На сайті klassnie.ru вже опубліковано не мало рецептів ікри (або паштету) з овочів, бобових і грибів. Наприклад, ікра з печериць, бурякова ікра з горіхами і часником, паштет з нуту з імбиром і так далі. Сьогодні рецепт присвячується любителям гарбуза: ікра з гарбуза з печеними овочами в духовці, з ароматними травами і часником.
Гарбузову ікру можна законсервувати на зиму. Овочеву заготівлю легко приготувати в домашніх умовах. Звичайно, без стерилізації банок не обійтися, однак процес приготування і консервації дуже простий. Ікра з гарбуза готується без оцту, так що цілком підходить під дієтичний варіант холодної закуски.
Ікру можна приготувати в духовці (це кращий варіант), в мультиварці, на сковороді і навіть в мікрохвильовці. Найсмачніший варіант – це запекти все овочі в духовці, а потім вже прокип’ятити для консервування. Якщо ж ви збираєтеся з’їсти ікру з гарбуза відразу після приготування, то досить буде просто пюрировать всі овочі разом і подати на стіл!
Отже, що знадобиться:
- 1 кг гарбуза
- 2 помідори
- 2 солодких перцю
- 1 велика цибулина
- 3-4 зубчики часнику
- 1 гострий перець (за бажанням)
- 1 ч. Л. свіжого або сушеного чебрецю
- 0,5 ч. Л. меленої паприки (можна копченої паприки)
- рослинна олія
- сіль, перець за смаком
Готуємо гарбузову ікру з помідорами і солодким перцем
Для початку потрібно промити і почистити гарбуз: видалити шкірку і насіння. Нарізати овоч на великі кубики. Змастити рослинним маслом, приправити чебрецем (свіжим, сушеним або меленим сушеним), поперчити і посолити і поставити запікатися в духовку до готовності. Температура випікання – 200С.
На окремий лист викласти часник, цибуля, помідори, перець.
Сбризнутьолією, додати паприку, сіль, перець і поставити в духовку. Випікати до повної готовності.
Запечена гарбуз з травами вже смачна сама по собі і може послужити відмінним гарніром.
Перетираємо блендером або товкачем для картоплі все овочі. Завдяки блендеру ікра вийде дуже ніжною і м’якою. Але і за допомогою вилки або толкушки можна отримати прекрасне блюдо, але вже з іншого текстурою. Спробуйте два варіанти!
Якщо ви хочете зробити заготовку з гарбузової ікри на зиму, тоді поставте стерилізувати банки і кришки над паровою лазнею. Паралельно прокип’ятіть гарбузове пюре (після блендера).
Розкладіть ікру по стерилізованих банках, поставте банки на рушник на дно каструлі з киплячою водою. Стерилізують ще 10-15 хв. після закипання (разом з кришками). Потім закрийте кришкою, переверніть, закутайте рушником і дайте постояти всю ніч.
Зберігається консервована ікра з гарбуза буде близько 1 – 1,5 років.
Смачного!