Овочева ікра з гарбуза



Гарбузова ікра Ікра з гарбуза з печеними овочами

На сайті klassnie.ru вже опубліковано не мало рецептів ікри (або паштету) з овочів, бобових і грибів. Наприклад, ікра з печериць, бурякова ікра з горіхами і часником, паштет з нуту з імбиром і так далі. Сьогодні рецепт присвячується любителям гарбуза: ікра з гарбуза з печеними овочами в духовці, з ароматними травами і часником.

Гарбузову ікру можна законсервувати на зиму. Овочеву заготівлю легко приготувати в домашніх умовах. Звичайно, без стерилізації банок не обійтися, однак процес приготування і консервації дуже простий. Ікра з гарбуза готується без оцту, так що цілком підходить під дієтичний варіант холодної закуски.

Ікру можна приготувати в духовці (це кращий варіант), в мультиварці, на сковороді і навіть в мікрохвильовці. Найсмачніший варіант – це запекти все овочі в духовці, а потім вже прокип’ятити для консервування. Якщо ж ви збираєтеся з’їсти ікру з гарбуза відразу після приготування, то досить буде просто пюрировать всі овочі разом і подати на стіл!

Отже, що знадобиться:

  • 1 кг гарбуза
  • 2 помідори
  • 2 солодких перцю
  • 1 велика цибулина
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 гострий перець (за бажанням)
  • 1 ч. Л. свіжого або сушеного чебрецю
  • 0,5 ч. Л. меленої паприки (можна копченої паприки)
  • рослинна олія
  • сіль, перець за смаком

Готуємо гарбузову ікру з помідорами і солодким перцем

Для початку потрібно промити і почистити гарбуз: видалити шкірку і насіння. Нарізати овоч на великі кубики. Змастити рослинним маслом, приправити чебрецем (свіжим, сушеним або меленим сушеним), поперчити і посолити і поставити запікатися в духовку до готовності. Температура випікання – 200С.

печений гарбуз

На окремий лист викласти часник, цибуля, помідори, перець.

решту овочів

Сбризнутьолією, додати паприку, сіль, перець і поставити в духовку. Випікати до повної готовності.

Запекти все овочі

Запечена гарбуз з травами вже смачна сама по собі і може послужити відмінним гарніром.

гарбуз печена

Перетираємо блендером або товкачем для картоплі все овочі. Завдяки блендеру ікра вийде дуже ніжною і м’якою. Але і за допомогою вилки або толкушки можна отримати прекрасне блюдо, але вже з іншого текстурою. Спробуйте два варіанти!

Гарбузова ікра

Якщо ви хочете зробити заготовку з гарбузової ікри на зиму, тоді поставте стерилізувати банки і кришки над паровою лазнею. Паралельно прокип’ятіть гарбузове пюре (після блендера).

Розкладіть ікру по стерилізованих банках, поставте банки на рушник на дно каструлі з киплячою водою. Стерилізують ще 10-15 хв. після закипання (разом з кришками). Потім закрийте кришкою, переверніть, закутайте рушником і дайте постояти всю ніч.

Ікра з гарбуза на зиму

Зберігається консервована ікра з гарбуза буде близько 1 – 1,5 років.

Смачного!