Імбир знайшов популярність разом з суші і у багатьох асоціюється саме в маринованому вигляді, як гарне доповнення до них. Цей корінь з яскравим смаком є прекрасною закускою, піднімає настрій, покращує імунітет і допомагає задихати на повні груди, якщо довелося застудитися.
Салат з імбиром, лимоном і огірком
Моя мама знайшла дуже гарне застосування імбиру, вона робить з ним заготовки на зиму. Салат закуска у вигляді соусу стане хорошим доповненням до м’яса, риби, та й просто до відварного рису. Імбир дуже добре поєднується з лимоном, огірками і солодким перцем. В даному рецепті поєднуються всі ці інгредієнти разом. Якщо ви любите приємно дивувати гостей незвичайними стравами, то обов’язково приготуйте імбирний салат запас! Коли буде потрібно блискавично накрити стіл, ви відкриєте рятівну баночку з ароматної заготівлею.
Непоказний на перший погляд корінець має дивовижними здібностями. Він допомагає травній системі справлятися із засвоєнням їжі, бореться з вірусами, покращує роботу нирок, печінки, позитивно впливає на судини. Крім того, ваша заготівля очистить кров і буде запобігати появі тромбів. Імбир показаний при ревматизмі та артриті. Якщо даний аспект впливу ароматного кореня, а відповідно і салату з нього вам не дуже цікавий, то у цієї страви є ще одна особливість. Крім іншого він є сильним природним афродизіаком. Тому іноді можете пригощати смачним салатом коханого.
Красу даного рецепта в тому, що традиційний оцет замінюється яблучним, він набагато м’якше, корисніше і надає салату приємні смакові нотки.
Але, мабуть, вистачить розповідати про смачне і чудодійний салатик, настав час приступати до його приготування!
Складові:
- Імбир (корінь) 250-300 гр .;
- Червоний солодкий перець 250-300гр .;
- Свіжі огірки -300 гр .;
- Ріпчасту цибулю – 300 гр .;
- Лимон 3 шт .;
- Цукор з пектином-500 гр. (Або звичайний + яблука антонівка-2 шт.);
- Яблучний оцет-0.2л;
- Сіль-2ст.л.
Процес приготування:
Підготуйте всі складові салату згідно зі списком. Імбир наріжте тонкою соломкою. Червоний перець сполосніть, видаліть насіння і поріжте у вигляді маленьких квадратиків. Свіжі огірочки поріжте на четвертинки гуртків, в 0.5 см завтовшки. Поріжте ріпчасту цибулю. Лимони помийте і наріжте тоненькими півколами.
Порада:
Швидше за все, вам не вдасться відшукати спеціальний цукор з пектином, тому скористайтеся звичайним, просто додайте до складу пару очищених, порізаних невеликими шматочками яблук.
Всі компоненти (крім цукру і солі) складіть в каструлю, доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні 30 хвилин, помішуючи і не закриваючи кришкою. Всипте цукор і порізані яблука без шкірки (якщо використовуєте підсолоджувач без пектину), посоліть, перемішайте і варіть на слабкому вогні ще 20 хвилин, не забуваючи помішувати.
Покладіть салат в стерилізовані банки і закатати. Остудіть в перевернутому стані. Ваш смачний салат буде готовий до вживання через місяць.
Як приготувати лечо в мультиварці на зиму – >>
Смачних вам заготовок і хороших рецептів!