Оладки з пюре з полуниці



Ароматні смачніше оладки – просто мрія кожного гурмана. Я часто готую оладки, і кожен раз, додаю щось нове. Я розповім про смачну і корисну добавку до оладок – полуничному пюре. Найсмачнішими будуть оладки, якщо ви зробите пюре зі свіжої ягоди. Варення або ягода з компоту тут будуть недоречні – смак оладок буде зовсім не той, якого ми домагаємося.

Якщо це не полуничний сезон, то ягоду можна купити морожену майже в кожному супермаркеті. Якщо це своя заморозка, то відбирайте полуницю, заморожену без хвостиків. Так як размороженная ягода дуже м’яка і позбавити її від хвостиків досить складно.

представлю з випічки з полуницею свої оладки, але скажу сміливо, що зробивши за цим рецептом тісто трохи рідині, ви зможете приготувати млинці з полуницею.

Оладки з полуничним пюре

 Оладки з полуницею

Для смачних ароматних оладок знадобляться

Складові:

  • Борошно 3 / 4стакана,
  • 2 яйця,
  • Кефір або кисле молоко – 0,5 склянки,
  • Сода ½ – 1 ложка,
  • Цукор пісок – 3 столові ложки,
  • Полуниця свіжа – 1 стакан або полуничне пюре ¾ склянки.

Процес приготування:

яйцяРозбийте в глибоку чашку 2 яйця. Якщо готуєте для дітей або у вас є така можливість – замініть їх 6 перепелиними яйцями. Перемішайте яйця до однорідності.

Тісто на млинціДодайте в яйця борошно з содою, відразу ж влийте кефір або кисле молоко. На мій смак для цього рецепта краще використовувати кефір досить кислий або кисле молоко.

Оладки рецепт тестуУ тісто на оладки всипаємо цукор. Перемішуємо тісто, воно повинно бути солодким. У цей момент вже буде починатися реакція кефіру з содою. Реакція повинна обов’язково відбутися, інакше оладки будуть не пишними, а дуже плоскими.

Як посмажити оладкиЗ частини тесту потрібно спекти кілька оладок або маленьких млинців без полуничного пюре. Ці млинці потрібні для контрасту і для поєднання кольорів і смаків, так як випічка буде дуже різною.

Випічка з полуницеюПолуницю промити дуже ретельно, так як в домашній полуниці часто багато піску. Відріжте хвостики і простежте, щоб мисочці з ягодами не було води.

Млинці з полуницеюПолуницю подрібнюємо блендером або виделкою. Чим ви будете подрібнювати ягоди – не важливо, головне добитися однорідності пюре. У половину тіста додати полуничне пюре, перемішайте.

З полуничним пюреЯкщо тісто для оладок вийшло дуже рідким – досипьте 1-2 столових борошна. Тісто має бути дуже густим, щоб виходили високі оладки.

Випікати оладки з полуничного пюре на невеликому вогні досить довго, до 10 хвилин з кожного боку. Саме стільки необхідно, щоб на млинці з’явилася апетитна скоринка.

оладки полуничніПодавати наші смачні млинці або маленькі млинці відразу обидва види – з полуничним пюре і без нього. Так ви оціните різницю текстур і різниця смаків. Можливо, хтось вибере тільки оладки з полуниці, а хтось віддасть перевагу класичний варіант.

Якщо ваші домашні звикли наминати оладки або млинці відразу з пилу-жару, поки ви їх печете, то випікати їх слід трохи по-іншому. Замісити відразу 2 замісу тіста в різних мисках.

Випікайте по черзі – одну сковороду млинців з пюре. Одну без пюре. Тоді у вас вийде одночасно подавати два види випічки, з полуницею або без неї. І скористайтеся двома сковорідками одночасно. Поєднання кольорів і смаків приємно здивує ваших рідних.

Тепер я розповім трохи про те, як зробити такі оладки взимку або в інше, не полуничне час. Я одного разу приготувала пюре з полуниці і збиралася пекти млинці.

Але важливі справи відвернули, і мені треба було терміново йти. Я, не довго думаючи, вилила пюре в контейнер для заморозки і відправила в морозильну камеру. Коли пізно ввечері я прийшла додому, і розморозила пюре – я була приємно здивована – аромат і смак полуниці нітрохи не змінився. Після цього вдалого експерименту я заморожую кілька контейнерів подрібненої полуниці. Робила так само пюре з суниці, смородини і груші. Всі смачні, тільки ось грушеве пюре після розморожування змінює колір з ніжно жовтого – в темно жовтий, трохи коричневий. На смак все пюре відмінні. Це пюре з груші я додаю виключно в домашній йогурт – там його колір особливо не помітний.

Так що я цілий рік випікаю оладки або млинці зі смаком полуниці та іншими фруктовими або ягідними наповнювачами на основі цих пюре, і вам раджу.

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!