Вінегрет з квасолею



Будь-яка жінка може з нічого зробити 3 речі: капелюшок, скандал і салат. Саме тому рецептів салатів існують тисячі, але є так звана класика, і вінегрет входить в число таких. Він знаком всім нам з дитинства, адже його готували наші бабусі, мами, а тепер і ми і не проти пригостити зайшли на вогник друзів цим салатом. Якщо ви до цих пір не знаєте, як приготувати вінегрет з квасолею, настав час це виправляти, і ми вам в цьому допоможемо!

Вінегрет з квасолею і квашеною капустою

Вінегрет з квасолею

Вінегрет – ідеальний салат в зимовий час, коли організму так бракує вітамінів. Як правило, більшу частину часу, необхідного для його створення, займає варіння картоплі, буряка і квасолі. Однак можна трохи заощадити дорогоцінних хвилин і приготувати вінегрет без квасолі використовувати консервований горошок. Експериментуйте!

покроковий рецепт

Складові:

  • буряк варена – 3 штуки середнього розміру;
  • дрібний картопля, зварена в мундирі, – 4-5 штук;
  • огірки мариновані – 3-4 штуки;
  • цибуля ріпчаста – 2 головки;
  • квасоля відварна – 1/2 склянки;
  • капуста квашена – 350 грамів;
  • масло рослинне без запаху – 100 мл;
  • сіль, чорний перець – за смаком.

Процес приготування:

1. Буряк в вінегрет ріжемо кубиками приблизно 5х5 мм.

2. Кубиками такого ж розміру ріжемо і мариновані огірочки.

3. Очищений картопля теж ріжемо кубиками, але вже побільше, щоб він тримав форму.

4. Цибулю дрібно кришимо.

5. З’єднуємо овочі.

6. Додаємо до них квашену капусту. Увага: якщо вона дуже кисла, то її необхідно промити і віджати.

7. В останню чергу всипаємо і квасоля.

8. Перчимо, солимо і заправляємо вінегрет з квасолею рафінованим рослинним маслом. Гарненько перемішуємо.

9. Прибираємо салатик на пару годин в прохолодне місце, щоб він як слід просочився і придбав гарний колір. Смачного!

Вінегрет з квасолею рецепт

Автор рецепта і фото: Марина Орешкіна.