Будь-яка жінка може з нічого зробити 3 речі: капелюшок, скандал і салат. Саме тому рецептів салатів існують тисячі, але є так звана класика, і вінегрет входить в число таких. Він знаком всім нам з дитинства, адже його готували наші бабусі, мами, а тепер і ми і не проти пригостити зайшли на вогник друзів цим салатом. Якщо ви до цих пір не знаєте, як приготувати вінегрет з квасолею, настав час це виправляти, і ми вам в цьому допоможемо!
Вінегрет з квасолею і квашеною капустою
Вінегрет – ідеальний салат в зимовий час, коли організму так бракує вітамінів. Як правило, більшу частину часу, необхідного для його створення, займає варіння картоплі, буряка і квасолі. Однак можна трохи заощадити дорогоцінних хвилин і приготувати вінегрет без квасолі використовувати консервований горошок. Експериментуйте!
покроковий рецепт
Складові:
- буряк варена – 3 штуки середнього розміру;
- дрібний картопля, зварена в мундирі, – 4-5 штук;
- огірки мариновані – 3-4 штуки;
- цибуля ріпчаста – 2 головки;
- квасоля відварна – 1/2 склянки;
- капуста квашена – 350 грамів;
- масло рослинне без запаху – 100 мл;
- сіль, чорний перець – за смаком.
Процес приготування:
1. Буряк в вінегрет ріжемо кубиками приблизно 5х5 мм.
2. Кубиками такого ж розміру ріжемо і мариновані огірочки.
3. Очищений картопля теж ріжемо кубиками, але вже побільше, щоб він тримав форму.
4. Цибулю дрібно кришимо.
5. З’єднуємо овочі.
6. Додаємо до них квашену капусту. Увага: якщо вона дуже кисла, то її необхідно промити і віджати.
7. В останню чергу всипаємо і квасоля.
8. Перчимо, солимо і заправляємо вінегрет з квасолею рафінованим рослинним маслом. Гарненько перемішуємо.
9. Прибираємо салатик на пару годин в прохолодне місце, щоб він як слід просочився і придбав гарний колір. Смачного!
Автор рецепта і фото: Марина Орешкіна.