Смажені баклажани з імбиром



Рецепт від нашої передплатниці Тані Кравець.

Сьогодні знову захотілося приготувати баклажани, але все випробувані рецепти порядком набридли: улюблені печені баклажани з часником не вийде зробити без духовки, для майонезу потрібен блендер, та й інші страви, з тієї чи іншої причини, готувати не хотілося. Я вирішила просто довіритися своїй фантазії, мислення представила що мені зараз хочеться з’їсти і що з чим поєднується і почала підготовку до творчого процесу на кухні. Підсумок такий: у мене вийшло по-справжньому смачна страва, таке, напевно, не соромно було б подавати в дорогих ресторанах. Не хочеться нахвалювати себе, але якщо ви спробуєте повторити смажені баклажани з імбиром, то ви точно погодитеся зі мною.

Баклажани з імбиром

Що потрібно:

  • 2 великих баклажана
  • 1 морква
  • 1/2 кореня імбиру або 1 ст. л. імбиру, нарізаного на кубики
  • 1 червона цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • рослинна олія
  • сіль, перець за смаком

Баклажани смажені на сковороді з імбиром

Рецепт приготування дуже простий.

На початку потрібно нарізати всі овочі, для цієї страви я ріжу все дрібним кубиком: так швидше готується, плюс до того, баклажани сильніше насичуються маслом з імбиром. Цибуля, часник, морква, баклажани – нарізаю кубиком.

Обсмажуємо цибулю, часник і імбир на рослинному маслі.

Цибулю і часник на маслі

Овочі подрумянились, слідом йде морква.

морква

Морква готова – додаємо баклажани. Не поспішайте солити овочі, інакше вони дадуть сік і на виході страва не буде соковитим.

Баклажани на сковороді

Коли баклажани будуть повністю готові (м’які всередині і трохи рум’яні зовні), можна буде посолити і поперчити овочі і подавати на стіл.

Смажені баклажани з імбиром

На противагу смаженого подавайте до баклажанів свіжий салат або овочі.

Смачного!