Рецепт від нашої передплатниці Тані Кравець.
Сьогодні знову захотілося приготувати баклажани, але все випробувані рецепти порядком набридли: улюблені печені баклажани з часником не вийде зробити без духовки, для майонезу потрібен блендер, та й інші страви, з тієї чи іншої причини, готувати не хотілося. Я вирішила просто довіритися своїй фантазії, мислення представила що мені зараз хочеться з’їсти і що з чим поєднується і почала підготовку до творчого процесу на кухні. Підсумок такий: у мене вийшло по-справжньому смачна страва, таке, напевно, не соромно було б подавати в дорогих ресторанах. Не хочеться нахвалювати себе, але якщо ви спробуєте повторити смажені баклажани з імбиром, то ви точно погодитеся зі мною.
Що потрібно:
- 2 великих баклажана
- 1 морква
- 1/2 кореня імбиру або 1 ст. л. імбиру, нарізаного на кубики
- 1 червона цибулина
- 3 зубчики часнику
- рослинна олія
- сіль, перець за смаком
Баклажани смажені на сковороді з імбиром
Рецепт приготування дуже простий.
На початку потрібно нарізати всі овочі, для цієї страви я ріжу все дрібним кубиком: так швидше готується, плюс до того, баклажани сильніше насичуються маслом з імбиром. Цибуля, часник, морква, баклажани – нарізаю кубиком.
Обсмажуємо цибулю, часник і імбир на рослинному маслі.
Овочі подрумянились, слідом йде морква.
Морква готова – додаємо баклажани. Не поспішайте солити овочі, інакше вони дадуть сік і на виході страва не буде соковитим.
Коли баклажани будуть повністю готові (м’які всередині і трохи рум’яні зовні), можна буде посолити і поперчити овочі і подавати на стіл.
На противагу смаженого подавайте до баклажанів свіжий салат або овочі.
Смачного!