Салат із зелених помідорів на зиму

Закуска із зелених помідорів – відмінний варіант застосування недозрілих плодів даного овоча. Використання зелених помідорів в кулінарії широко поширене. Заповзятливі господині давно знайшли їм застосування, придумавши безліч дуже смачних рецептів різних закусок, з яких виходять незвичайні заготовки на зиму. Приготований по даним рецептом салат із зелених помідорів можете подавати до столу в якості смачної закуски або гарніру до різних страв. Ще можна закатати такий незвичайний салат на зиму, простерилізувавши його в банках 25 хвилин.

Салат із зелених помідорів

Зелені помідори на зиму

рецепт смачної закуски або заготовки на зиму

Для приготування заготовки використовуйте всю норму (5 кг), якщо готується ікра з зелених помідорів в якості закуски до столу – пропорції зменшуйте.

Складові:

Зелені помідори для салату

  • 5 кг недозрілих помідорів;
  • 1,4 кг червоного болгарського перцю;
  • 280 г цукру;
  • 135 г солі;
  • 1,4 кг ріпчастої цибулі;
  • 135 мл оцту;
  • 1,4 кг моркви;
  • 0,75 л соняшникової олії;
  • чорний мелений перець (за бажанням).

Процес приготування:

Ретельно вимити помідори і перебрати їх. Можна використовувати повністю зелені помідори або злегка рожеві (бурі).

Крупно порізати помідори часточками або кільцями, скласти їх в каструлю.

Зелені помідори часточками

Натерти на крупній тертці попередньо очищену моркву і порізати ріпчасту цибулю.

Лук морква в салат

Смак салату із зелених помідорів залежить від маринаду, в якому все буде варитися. Для приготування маринаду перемішуються сіль, цукровий пісок, оцет і соняшникову олію.

Маринад для зелених помідорів

За бажанням додається чорний мелений перець і будь-які інші спеції.

Спеції для маринаду

Обсмажуються морква з цибулею.

Обсмажити цибулю морква

Викладаються морква і цибуля на підготовлені помідори.

Зелені помідори цибуля морква

Слідом порізати червоний болгарський перець і висипати його в каструлю до інших овочів.

Смачний салат із зелених помідорів

Влити в каструлю маринад. Всі інгредієнти салату ретельно перемішати.

Закуска із зелених помідорів

Довести салат із зелених помідорів до закипання. Вогонь зменшити і варити овочі на слабкому вогні ще 20 хвилин. Під час гасіння періодично помішувати всі інгредієнти.

Салат із зелених помідорів

Щоб зробити закуску з зелених помідорів гострої, досить приправити її часником і гірким перцем.

Зелені помідори на зиму

Автор рецепта і фото: Ольга Володимирівна