Закуска із зелених помідорів – відмінний варіант застосування недозрілих плодів даного овоча. Використання зелених помідорів в кулінарії широко поширене. Заповзятливі господині давно знайшли їм застосування, придумавши безліч дуже смачних рецептів різних закусок, з яких виходять незвичайні заготовки на зиму. Приготований по даним рецептом салат із зелених помідорів можете подавати до столу в якості смачної закуски або гарніру до різних страв. Ще можна закатати такий незвичайний салат на зиму, простерилізувавши його в банках 25 хвилин.
Салат із зелених помідорів
рецепт смачної закуски або заготовки на зиму
Для приготування заготовки використовуйте всю норму (5 кг), якщо готується ікра з зелених помідорів в якості закуски до столу – пропорції зменшуйте.
Складові:
- 5 кг недозрілих помідорів;
- 1,4 кг червоного болгарського перцю;
- 280 г цукру;
- 135 г солі;
- 1,4 кг ріпчастої цибулі;
- 135 мл оцту;
- 1,4 кг моркви;
- 0,75 л соняшникової олії;
- чорний мелений перець (за бажанням).
Процес приготування:
Ретельно вимити помідори і перебрати їх. Можна використовувати повністю зелені помідори або злегка рожеві (бурі).
Крупно порізати помідори часточками або кільцями, скласти їх в каструлю.
Натерти на крупній тертці попередньо очищену моркву і порізати ріпчасту цибулю.
Смак салату із зелених помідорів залежить від маринаду, в якому все буде варитися. Для приготування маринаду перемішуються сіль, цукровий пісок, оцет і соняшникову олію.
За бажанням додається чорний мелений перець і будь-які інші спеції.
Обсмажуються морква з цибулею.
Викладаються морква і цибуля на підготовлені помідори.
Слідом порізати червоний болгарський перець і висипати його в каструлю до інших овочів.
Влити в каструлю маринад. Всі інгредієнти салату ретельно перемішати.
Довести салат із зелених помідорів до закипання. Вогонь зменшити і варити овочі на слабкому вогні ще 20 хвилин. Під час гасіння періодично помішувати всі інгредієнти.
Щоб зробити закуску з зелених помідорів гострої, досить приправити її часником і гірким перцем.
Автор рецепта і фото: Ольга Володимирівна