У переддень свят, та й (що там лукавити) в будні дні, нам хочеться з’їсти чогось такого, такого, чого раніше не було. Хочеться незвичайних поєднань, нових смаків і ароматів. Всі ми – живі люди. І бажання внести різноманітність в повсякденне харчування цілком природне. А тут ще телевізійні канали зі своїми кулінарними телешоу. Як тут не піддатися спокусі, і не захотіти приготувати що-небудь новеньке? А вже якщо кулінарних новацій потребує ваша друга половина або, скажімо, вам захочеться швиденько приготувати що-небудь цікаве з нагоди несподівано нагрянули гостей …. І ось тоді, я думаю, є рецепт, який можу вам запропонувати. Це салат. Салат з крабовими паличками. Так Так! Чи не пересмикувати поблажливо плечима (мовляв, що нового може бути в салаті з крабовими паличками?). Може. Звичайно, може! Повірте! Я пропоную приготувати вам цей салатик з яблуком і морквою. Думаю, ви будете приємно здивовані! Подарувати цього звичного страві нове життя зовсім просто. Варто тільки додати в нього кілька нехитрих і абсолютно доступних інгредієнтів. Адже творчість іноді розкривається саме в дрібницях, чи не так?
Крабовий салат з яблуком
Для приготування крабового салату з яблуком вам знадобляться:
Складові:
- консервована кукурудза – 1 банка,
- крабові палички – 1 упаковка,
- яйця – 2 штуки,
- сира морква – 1 велика або 2 середньої величини,
- свіже яблуко – 1 штука (обов’язково кисле),
- майонез для заправки.
Процес приготування:
Перш за все, слід відварити яйця. Покладіть їх в невелику каструльку і налийте холодної води. Поставте на вогонь, при цьому не забудьте додати трішки солі (щоб уникнути тріщин на шкаралупі). Дайте воді закипіти і варіть протягом 7 хвилин. Далі дайте яйцям повністю охолонути.
Тепер займіться кукурудзою. Викладіть її на друшляк і дайте стекти рідини.
Кожна наступна черга крабових паличок. Розпаковані палички наріжте тонкими скибочками (можна їх потерти, так салат буде мати більш однорідну масу).
Далі натріть на крупній тертці моркву (важливо, щоб вона була в міру соковитою, потім це відіб’ється на смаку салату). Так само натріть на крупній тертці кисле яблучко.
Залишається тільки додати в салат майонез. Тут важливу роль відіграє його жирність. Майонез жирніший, як правило, і більш солоний. Тому він може заглушити природний смак компонентів вашого салату. У той же час майонез з меншою жирністю і (відповідно) меншим вмістом солі, навпаки, підкреслить особливості смаку.
От і все. Новий крабовий салат готовий. Розкладіть його в порційний посуд і подавайте до столу. Якщо ж вам захочеться зробити ваш салат більш пікантним, то ви можете сміливо використовувати замість звичайної сирої морквини корейську, яка додасть вашому салату гостроти.
Автор рецепта і фото: Ксюша.
Поради господині
Якщо під час приготування ви виявили, що морква не досить соковита – замініть її гарбузом, салат тільки виграє від цього.
Доданий часник посилить пікантність, але додайте не більше 1 зубчики, який попередньо дуже дрібно натріть. Для рівномірного розподілу розмішайте часник з майонезом, а вже потім додавайте в салат.
Якщо яблуко кисло-солодке, можете скропити його соком лимона або лайма. Зайвий сік відіжміть, салат і так досить вологий.
Приємного вам апетиту! Не бійтеся пробувати нове і вдосконалювати вже відоме!