Салатом з крабовими паличками вже давно нікого не здивуєш. Але, все ще знаходяться рецепти, які підкорюють серця і шлунки навіть тих, хто раніше ставився до основного інгредієнта цього блюда з деякою зневагою. Даний рецепт як раз з їх числа! Будьте впевнені, такий крабовий салат з пекінською капустою, часником, корейської морквою і сухариками сподобається абсолютно всім, і його можна сміливо подавати навіть до святкового столу.
Крабовий салат з пекінською капустою без рису
покроковий фото рецепт
Вибирайте тільки перевіреного виробника, тому що, якщо самі крабові палички будуть несмачними і сухуватими, це значно погіршить смак готового салату.
Пекінську капусту мити не обов’язково. Просто зніміть верхні листки і наріжте качан, не доходячи кілька сантиметрів до підстави листя. Як правило, підстава капусти дуже жорстке і має специфічний, не дуже приємний, смак.
Перед шинковкой капусти ви можете розрізати качан уздовж, щоб переконатися, що гнилі листя відсутні (пекінка дуже часто починає гнити зсередини, залишаючись зовні цілком привабливою і апетитною).
Складові:
- крабові палички – 200 гр.,
- майонез – ½ упаковки,
- білі сухарики – 1 упаковка,
- твердий сир – 100 гр.,
- морква по-корейськи – 70 гр.,
- пекінська капуста – 1 середній качан,
- часник 1-2 зубчики,
- кріп – за смаком.
Процес приготування:
Ріжемо пекінську капусту.
Охолоджені крабові палички наріжте злегка навскоси.
Морква по-корейськи відіжміть від зайвої рідини, щоб салат надалі не «поплив» і наріжте гострим ножем на більш дрібні фрагменти.
Твердий сир натріть на дрібній тертці. Щоб зробити це було зручніше, покладіть шматочок сиру в морозилку хвилин на двадцять, а при натирання рухайтеся тільки в одному напрямку – зверху вниз. Так сир буде саме натиратися, а не розмазуються по тертці.
Один або два зубчики часнику (в залежності від гостроти вашої корейської моркви та особистих уподобань) пропустіть через прес або дрібно наріжте – як вам буде зручніше.
Зелень сполосніть під краном з холодною водою, промокніть бавовняним або паперовим рушником і дрібно нарубати.
Додайте майонез. Краще вибрати той, жирність якого вище 60%.
Все добре перемішайте і поставте в холодильник настоятися хоча б на півгодини.
За кілька хвилин до подачі додайте в салат сухарики і добре перемішайте всі інгредієнти. Сухарики повинні трохи пом’якшиться, але не розмокнути. Залиште кілька штук для прикраси.
Подавайте салат порційно, прикрасивши зеленню. Зверху покладіть кілька сухариків.
Як приготувати смачний салат з крабовими паличками і пекінською капустою розповіла Наталя Клімова, рецепт і фото автора.