Роли з крабовими паличками



Роли і суші міцно оселилися в нашому меню. Все частіше ми стали відвідувати китайські або японські ресторанчики і суші-бари, щоб насолодитися приємним смаком «заморської» закуски. Але, на щастя, на прилавках магазинів зараз можна придбати необхідні продукти для приготування ролів в домашніх умовах. Готові набори з потрібними інгредієнтами і матеріалами дозволять досить просто приготувати роли в домашніх умовах з різними начинками за своїми смаковими уподобаннями і бюджету. А сьогодні я пропоную вам приготувати роли з крабовими паличками і огірком.

Роли з крабовими паличками і огірком

Роли з крабовими паличками

як приготувати роли з крабовими паличками

Складові:

Інгредієнти для ролів

  • листи норі;
  • рис (краще брати спеціально для суші);
  • плід авокадо або огірок;
  • упаковка крабових паличок;
  • гірчиця васабі;
  • імбир маринований;
  • соєвий соус,
  • рисовий оцет.

Процес приготування:

Ретельно промитий рис спочатку відварюємо у воді на несильному вогні. Беремо співвідношення два до трьох. Готовий рис відкидаємо на друшляк і заправляємо рисовим оцтом. Лист норі укладаємо на рогожу з бамбука глянсовою стороною вниз.

Лист норі циновка

Щоб рис розташувався рівномірно по всій поверхні, необхідно перед початком процедури змочити руки в підкисленою воді, так він не буде прилипати до рук. Викладаючи рис рівним шаром, слід пам’ятати, що верхній край по горизонталі повинен залишатися незаповненим і вільним верхній горизонтальний край.

Рис рівним шаром

Гірчицею васабі наносимо смужку по шару рису.

васабі рис

Крабові палички розрізаємо вздовж і укладаємо на смужку васабі. Огірок теж нарізаємо скибочками уздовж і укладаємо його разом з крабовими паличками.

Огірок васабі крабові палички

Піднімаємо рогожу і, акуратно притримуючи начинку, починаємо загортати від себе рол. При загвинчування рол занадто сильно стискати не потрібно, інакше начинка вилізе з рулету.

Начинка для ролів

Готовий рулетик – рол потрібно спочатку розрізати навпіл гострим ножем, щоб він не розкришився, потім складаємо обидві половинки, підрівнюємо краю і робимо ще 2 надрізу. Отримуємо 6 однакових шматочків. Подавати роли з крабовими паличками і огірком потрібно з соєвим соусом, маринованим імбиром і васабі.

Роли з огірком і крабовими паличками

Смачного.

Автор рецепта і фото – м. Грицацуєва.