Кукурудзяну запіканку можна приготувати з крупи, з цілих зерен або ж навіть з молоденьких молочних качанів. А тому, я використовую кукурудзу в різному вигляді: можна придумати безліч варіантів приготування гарячої закуски.
Сьогоднішня запіканка готується з цілими зернами. Влітку можна приготувати її з відвареної кукурудзи, а в інші пори року – з консервованої. Крім кукурудзи в це блюдо додаємо ще й несолодкий крекер, посипаємо зверху сиром і запікаємо. Виходить дуже смачна страва під сирною скоринкою! Причому воно залишається смачним не тільки в гарячому, але і в холодному вигляді.
Складові:
- кукурудза консервована – 2/3 банки;
- крекер – 50 г;
- сметана – 2 ст.л .;
- кріп чуть-чуть;
- сир – 100 г;
- гриби смажені (за бажанням) – 2-3 ст. л .;
- оливки зелені (за бажанням) – 2 шт.
Кукурудзу часто недооцінюють – більшість готують тільки прості страви з цієї унікальної культури: додають в овочеві салати, в вегетаріанську піцу або просто подають у вареному вигляді з сіллю і маслом. Насправді ж, не варто боятися включати ці злакові до складу гарячих страв, наприклад, можна приготувати з ними дуже смачний грибний жульєн або ароматний суп з кукурудзи і кукурудзяної крупи. Або такий ось бюджетний суп-крем з рисом. Може у вас є свій цікавий варіант? Поділіться з нами в коментарях!
Як приготувати запіканку з кукурудзи:
Отже, зерна кукурудзи виклала в глибоку тарілку (щоб зручно було заважати).
Покришити крекер.
І приблизно 30 г нарізаного твердого сиру.
Кинула сметану.
Перемішала.
Форму для запіканки змастила олією і виклала майбутню кукурудзяну запіканку.
На цьому етапі можна викласти кріп і сир і відправити запікатися. Але я вирішила додати ще трохи смажених печериць і нарізані оливки.
І тільки потім вкрила кропом і сиром.
Відправила запікатися в духовку на 20 хвилин (180 градусів).
Ось і все, смачна кукурудзяна запіканка готова!
Смачного!