Запіканка з кукурудзи з грибами під сиром



Кукурудзяну запіканку можна приготувати з крупи, з цілих зерен або ж навіть з молоденьких молочних качанів. А тому, я використовую кукурудзу в різному вигляді: можна придумати безліч варіантів приготування гарячої закуски.

Сьогоднішня запіканка готується з цілими зернами. Влітку можна приготувати її з відвареної кукурудзи, а в інші пори року – з консервованої. Крім кукурудзи в це блюдо додаємо ще й несолодкий крекер, посипаємо зверху сиром і запікаємо. Виходить дуже смачна страва під сирною скоринкою! Причому воно залишається смачним не тільки в гарячому, але і в холодному вигляді.

Складові:

  • кукурудза консервована – 2/3 банки;
  • крекер – 50 г;
  • сметана – 2 ст.л .;
  • кріп чуть-чуть;
  • сир – 100 г;
  • гриби смажені (за бажанням) – 2-3 ст. л .;
  • оливки зелені (за бажанням) – 2 шт.

Кукурудзу часто недооцінюють – більшість готують тільки прості страви з цієї унікальної культури: додають в овочеві салати, в вегетаріанську піцу або просто подають у вареному вигляді з сіллю і маслом. Насправді ж, не варто боятися включати ці злакові до складу гарячих страв, наприклад, можна приготувати з ними дуже смачний грибний жульєн або ароматний суп з кукурудзи і кукурудзяної крупи. Або такий ось бюджетний суп-крем з рисом. Може у вас є свій цікавий варіант? Поділіться з нами в коментарях!

Як приготувати запіканку з кукурудзи:

Отже, зерна кукурудзи виклала в глибоку тарілку (щоб зручно було заважати).

Покришити крекер.

крекер

І приблизно 30 г нарізаного твердого сиру.

Сир на тертці

Кинула сметану.

сметана

Перемішала.

Форму для запіканки змастила олією і виклала майбутню кукурудзяну запіканку.

На цьому етапі можна викласти кріп і сир і відправити запікатися. Але я вирішила додати ще трохи смажених печериць і нарізані оливки.

оливки

І тільки потім вкрила кропом і сиром.

Відправила запікатися в духовку на 20 хвилин (180 градусів).

Ось і все, смачна кукурудзяна запіканка готова!

Смачного!