Печені баклажани з часником



Баклажани в духовціСезон баклажанів відкритий, а значить пора діставати записні книжки з рецептами або шукати серед закладок вашого браузера той самий рецепт, який ви так хотіли спробувати з настанням сезону улюбленого овоча.

Баклажан, а він же синенький, синій або бадриджан – це самодостатній овоч, з якого можна приготувати неймовірну кількість різноманітних страв: гарячі і холодні закуски, супи, другі страви, овочеві гарніри, соуси і т. Д. У відварному вигляді бадриджан виходить прісним, практично, позбавленим смаку. Тому баклажани прийнято запікати в духовці або обсмажувати на рослинній або вершковому маслі, і тільки після цього готувати з них страви.

Баклажани запечені в духовці з часником та олією – це самостійне блюдо, до якого досить лише подати легкий овочевий салат або свіжі овочі, і ситний вегетаріанський обід буде готовий.

Отже, що знадобиться:

складові

  • 2 великих баклажана
  • 3 зубчики часнику
  • 1 лимон (сік і цедра)
  • 3-4 гілочки петрушки
  • рослинна олія
  • 0,5 ч. Л. меленого кмину
  • червоний перець, сіль за смаком

Як запекти баклажани в духовці

Баклажани промити, обсушити рушником. Розрізати на дві половинки. На м’якоті овочу зробити поздовжні, неглибокі надрізи. Присипати сіллю, відставити убік на 20-30 хв., Щоб баклажани пустили сік (віддали гіркоту). Тепер можна знову промокнути серветкою і посолити.

надрізати баклажани

Викласти половинки на деко, застелене пергаментом. Змастити баклажани маслом.

Змастити маслом

Поставити запікатися в духовку при 200С до готовності (приблизно, 40-50 хв.). М’якоть стане м’якою, з’явиться золота скоринка. Поставте на дно духової печі невелику ємність з водою, щоб баклажани залишалися соковитими.

В окремому посуді змішати дрібно нарізаний часник, сік лимона, кмин, петрушку, 1 ч. Л. рослинного масла, сіль і червоний перець. Викласти цю суміш поверх печеного баклажана, зверху присипати лимонною цедрою.

печені баклажани

Баклажани з часником в духовці готові.

Смачного!