Кукурудзяний суп – дуже смачний і цікавий, адже в ньому дуже гармонійно поєднуються яскраві зернятка кукурузки і кукурудзяна крупа. Більш того, зварити я його вирішила на кукурудзяному бульйоні, який заготовила ще влітку і відправила в морозилку чекати свого часу. Загалом, суп «потрійна кукурудза» вийшов.
Взагалі, кукурудзяний бульйон мені дуже подобається – божественно ароматний, солодкуватий. І він наповнює цієї солодкістю і ароматом всі страви з його участю. Зварений він за всіма правилами – з листям, рильцями і, природно, качанчики самої кукурудзи. А потім дбайливо заморожений. Ціла полиця в морозильній камері у мене зайнята різними овочевими бульйонами, і половина з них – кукурудзяний. Так що якщо ви теж любите кукурудзу, спробуйте заготовити влітку бульйон – впевнена, взимку він буде як ніколи до речі.
До слова, в Китаї дуже популярний кукурудзяний суп з борошном з мелених зерен, який готують на швидку руку. Друге блюдо дуже густе, має крохмальну текстуру, крім овочів в бульйон часто кладуть гриби і овочі.
А наш суп з кукурудзяної крупи можна приготувати з свіжої, консервованої або замороженої кукурудзою, це стосується і овочів: є свіжі – добре, а якщо ні, то на допомогу літні заготовки, ваші або магазинні.
Складові:
- цибуля – 2 шт .;
- морква – 1 шт .;
- картопля – 3 шт .;
- кукурудза (заморожена або консервована) – 100 г;
- кабачки (у мене заморожені) – 100 г;
- кольорова капуста – 100 г .;
- перець чилі – за смаком;
- гриби смажені – 200 г;
- кукурудзяна крупа -½ склянки;
- зелень – пучок;
- лавровий лист – 1 шт .;
- бульйон овочевий – 2 л;
- сіль, спеції – за смаком;
- рослинне масло – 2 ст. л.
Як приготувати кукурудзяний суп овочевий
Кукурудзяний бульйон я заздалегідь дістала з морозильної камери, щоб він встиг розморозитися.
Цибулини очистила і нарізала.
Виклала в каструлю з маслом.
Морква натерла, кинула до цибулі.
Виклала заморожені кабачки.
Потім кольорову капусту, кукурудзу і перець чилі. Обсмажила на середньому вогні приблизно хвилин 5.
Кинула спеції (я використовувала морську сіль з травами, зеленню і овочами) і лавровий лист.
Нарізала картопля.
Виклала до овочів.
Залишила трохи згасити зі спеціями хвилин на 5.
Потім виклала смажені гриби (у мене були королівські шампіньйони).
І промиту кукурудзяну крупу.
Залила кукурудзяним бульйоном, залишила кипіти до тих пір, поки картопля не стане м’якою. Посолити, кинула нарізану зелень.
Ось і готовий смачний суп! Виходить він наваристим, густим, ароматним і так, вельми кукурудзяним
Смачного!