Суп з кукурудзяної крупи з кукурудзою, грибами і овочами

Кукурудзяний суп – дуже смачний і цікавий, адже в ньому дуже гармонійно поєднуються яскраві зернятка кукурузки і кукурудзяна крупа. Більш того, зварити я його вирішила на кукурудзяному бульйоні, який заготовила ще влітку і відправила в морозилку чекати свого часу. Загалом, суп «потрійна кукурудза» вийшов.

Взагалі, кукурудзяний бульйон мені дуже подобається – божественно ароматний, солодкуватий. І він наповнює цієї солодкістю і ароматом всі страви з його участю. Зварений він за всіма правилами – з листям, рильцями і, природно, качанчики самої кукурудзи. А потім дбайливо заморожений. Ціла полиця в морозильній камері у мене зайнята різними овочевими бульйонами, і половина з них – кукурудзяний. Так що якщо ви теж любите кукурудзу, спробуйте заготовити влітку бульйон – впевнена, взимку він буде як ніколи до речі.

До слова, в Китаї дуже популярний кукурудзяний суп з борошном з мелених зерен, який готують на швидку руку. Друге блюдо дуже густе, має крохмальну текстуру, крім овочів в бульйон часто кладуть гриби і овочі.

А наш суп з кукурудзяної крупи можна приготувати з свіжої, консервованої або замороженої кукурудзою, це стосується і овочів: є свіжі – добре, а якщо ні, то на допомогу літні заготовки, ваші або магазинні.

Складові:

  • цибуля – 2 шт .;
  • морква – 1 шт .;
  • картопля – 3 шт .;
  • кукурудза (заморожена або консервована) – 100 г;
  • кабачки (у мене заморожені) – 100 г;
  • кольорова капуста – 100 г .;
  • перець чилі – за смаком;
  • гриби смажені – 200 г;
  • кукурудзяна крупа -½ склянки;
  • зелень – пучок;
  • лавровий лист – 1 шт .;
  • бульйон овочевий – 2 л;
  • сіль, спеції – за смаком;
  • рослинне масло – 2 ст. л.

Як приготувати кукурудзяний суп овочевий

Кукурудзяний бульйон я заздалегідь дістала з морозильної камери, щоб він встиг розморозитися.

Цибулини очистила і нарізала.

шинкування цибулю

Виклала в каструлю з маслом.

Морква натерла, кинула до цибулі.

Морква на тертці

Виклала заморожені кабачки.

Потім кольорову капусту, кукурудзу і перець чилі. Обсмажила на середньому вогні приблизно хвилин 5.

Кинула спеції (я використовувала морську сіль з травами, зеленню і овочами) і лавровий лист.

Нарізала картопля.

Виклала до овочів.

Залишила трохи згасити зі спеціями хвилин на 5.

Потім виклала смажені гриби (у мене були королівські шампіньйони).

І промиту кукурудзяну крупу.

Залила кукурудзяним бульйоном, залишила кипіти до тих пір, поки картопля не стане м’якою. Посолити, кинула нарізану зелень.

Ось і готовий смачний суп! Виходить він наваристим, густим, ароматним і так, вельми кукурудзяним 

Смачного!