Салат з курячою грудкою рецепт з фото

Їжа – це безмежне поле для експериментів. Всі ми, без винятку, що вже скромничати, любимо смачно поїсти. І часом, поєднуючи непоєднуване, через банальну потреби в їжі, ми придумуємо нові цікаві, абсолютно неповторні, смаки, оригінальні страви. Так. Саме так. Процес приготування їжі – це тонке мистецтво. Воно не всім підвладне. Хоча кожен з нас має арсенал кулінарних навичок. Безумовно, ми не шеф-кухаря елітних ресторанів, але приємно, погодьтеся, володіти тонким чуттям і вміти приготувати щось нехай не складне, але від того не менш унікальне.

Але, як то кажуть, критерій істини – практика. Тому найкращий спосіб вдосконалюватися в майстерності приготування їжі полягає в тому, щоб підкорювати нові і нові вершини в цій сфері. У зв’язку з цим, любителям смачно приготувати і смачно поїсти, пропонуємо рецепт салату з курячою грудкою і зеленим горошком. Всі інгредієнти салату прості і доступні, а саме блюдо доведеться і до святкового столу і для звичайного ситного перекусу. До того ж цей салат можна приготувати і в більш ситний і в дієтичному варіанті. Так що вибирайте те, що підійде саме вам.

Рецепт салату з курячою грудкою

Салат з курячою грудкою

покроковий рецепт з фото салату з курячим філе

Порада: якщо немає часу на приготування курячого філе, замініть його копченої грудкою, салат вийде не менш смачним.

Складові:

  • куряче філе 250-300 грамів,
  • курячі яйця – 3 штуки,
  • зелений горошок – 50 грамів,
  • капуста пекінська – половинка,
  • рослинне масло – 3-4 ст. ложки,
  • кріп – 1 невеликий пучок,
  • сіль за смаком,
  • оливкова олія (як варіант заправки);
  • майонез (або сметана, або натуральний йогурт) – 3-4 ст. ложки.

Процес приготування:

Перш, ніж приступати до виготовлення салату – підготуйте курку. Промиту в проточній воді філейну частину наріжте невеликими поздовжніми шматочками. Потім гарненько посоліть їх. Після цього обсмажте шматочки курки на рослинній олії з обох боків до появи красивою золотистої скоринки.

Підготуйте курячі яйця. Їх слід відварити в киплячій воді до готовності, потім остудити. Після того, як яйця охолонуть, очистіть їх і наріжте півколами. Укладаємо відразу в посуд, в якій будете готувати ваш салат. Туди ж відправте 50 грамів зеленого горошку.

Тепер займіться капустою. Незалежно від того виберіть ви для салату пекінську або білокачанну капусту, ви повинні максимально дрібно її посікти. Капусту додайте до вище перерахованих компонентів.

Тепер додайте в салат подрібнену зелень (підійде варіант і свіжої та замороженої зелені). А слідом відправте в салат обсмажену курочку. Все це потрібно посолити і додати один з уже перерахованих варіантів заправки: майонез, сметану з додаванням гірчиці або натуральний йогурт.

Заправка для салату з курячою грудкою

Для тих, хто вважає за краще максимально дієтичний варіант цього салату, пропоную додати оливкове масло. В останньому варіанті філе курки слід відварити або запекти в духовці.

Салати з грудкою рецепти

Фінальний акорд. Перемішайте салат і перекладіть з робочою ємності в салатницю.

От і все. Салат з курячою грудкою готовий. Пора подавати його до столу. Впевнені, він припаде до душі вам і вашим близьким, і прикрасить собою як святковий стіл, так і повсякденне меню вашої родини.

Рецепт салату з курячою грудкою

Смачного.

За рецепт і фото дякуємо Хоновец Євгену.