Снідати всілякими солодкими оладками або млинцями пробували, напевно, все, але не всім підійшов такий варіант ранкового прийому їжі. Багато воліли б щось більш корисне і менш солодке, наприклад, оригінальні вівсяні оладки з пластівців і свіжого зеленого лука. Готувати їх дуже просто, тому, ставши всього на півгодини раніше за інших, можна порадувати сім’ю гарячим і ситним сніданком.
вівсяні оладки
рецепт приготування з вівсяних пластівців з луком
Примітки:
1 – борошна може знадобитися трохи більше зазначеного, орієнтуватися слід виключно на консистенцію тіста – воно повинно вийти таким же густим, як і на класичні оладки;
2 – додавши до вівсяним пластівців 1 столову ложку вівсяних висівок, можна зробити готові оладки ще більш корисними;
3 – для більшої пікантності та аромату в тісто для оладок крім зеленої цибулі можна закласти дрібно посічену зелень кропу або петрушки.
Складові:
- швидкорозчинні вівсяні пластівці – 70 грам,
- зелена цибуля – 80 грам,
- холодне молоко – 250 мл,
- пшеничне борошно – 90 грам,
- сире яйце – 1 шт.,
- розпушувач – 0,5 чайної ложки,
- сіль – на смак,
- рослинне масло – по необхідності.
Процес приготування:
У глибокій мисці з’єднати вівсяні пластівці, пшеничне борошно і старанно промитий, обсушенний і дрібно нарізану гострим ножем зелена цибуля.
Додавши сире яйце, акуратно перемішати з’єднані інгредієнти.
Влити в тісто холодне молоко і, старанно вимішати, на півгодини відставити убік, щоб пластівці встигли як слід розбухнути.
У сковороду влити трохи рослинного масла, розжарити і, набираючи тісто столовою ложкою, викласти в нього невеликі круглі оладки. Обсмажити їх до рум’яної скоринки з одного боку, після чого перевернути і довести до готовності.
Дуже смачні саме свіжоприготовлені вівсяні оладки з зеленою цибулею, а й через деякий час, після розігріву в мікрохвильовій печі, ними дуже приємно пригоститися.
Автор рецепта і фото: Світлана Сорока