Консервовані баклажани з базиліком на зиму

Консервовані баклажани з базиліком Баклажани з базиліком на зиму

Сезон консервації відкритий, саме час освоювати нові рецепти, нові поєднання інгредієнтів, створювати нові смаки! Взимку так хочеться різноманітності, а в цьому завжди допомагають підготовлені до зими консервовані овочі та фрукти, соління, варення та джеми і т. Д.

Мабуть, нікого не здивуєш консервованими баклажанами, є безлічі варіацій, наприклад, овочеве соте з баклажанів з солодким перцем, помідорами, кабачками, цибулею і часником, квасолею, грибами і т. Д. А ось поєднання баклажанів і ароматних трав – зустрічається набагато рідше, хоча така закуска може бути не менш смачною, ніж овочеве соте. Тандем з баклажанів і базиліка створюють унікальний смак. Щось новеньке, що обов’язково потрібно спробувати!

Щоб приготувати баклажани з базиліком на зиму, нам знадобиться:

  • 2 скляні банки по 500 мл.
  • 500 гр. баклажанів будь-якого сорту (на фото китайські баклажани)
  • 1 лимон (тільки сік)
  • 2 ст. л. солі
  • 2 зубчики часнику
  • 3 ст. червоного винного оцту
  • 1/4 ст. свіжого листя базиліка
  • 1/2 ч. Л. меленого чорного перцю

Баклажани консервовані з базиліком і часником

Баклажани промити, відрізати хвостики, нарізати овочі на тонкі смужки, як показано на фото. Змішати смужки баклажанів з 2 ст. л. солі і соком одного лимона. Сік не дасть потемніти овочам, а сіль встигне вбратися в м’якоть і в подальшому не потрібно буде додатково солити. Ретельно змішати такий маринад і залишити на 2 години.

підготувати баклажани

По закінченню часу можна продовжити: злегка промийте баклажани під проточною водою. А потім, злегка натискаючи, відіжміть овочі від зайвої рідини. Робіть це акуратно, щоб смужки не втрачали форму.

Налийте в каструльку три склянки червоного оцту і доведіть до кипіння. Як тільки оцет закипить – додайте баклажани. Знову дочекайтеся закипання – варіть овочі протягом 2 хв. Дістаньте баклажани шумівкою, а оцет зніміть з вогню. Не гаючи часу, поки оцет не встиг ще охолонути, додайте до нього листя базиліка (дрібно нарізані), чорний мелений перець і часник, який можна пропустити через прес або просто нарізати на дуже дрібні шматочки.

Баклажани в оцті

Розкладіть смужки баклажанів по стерилізованих банках. Залийте маринадом з оцту з базиліком і часником. Потім злегка перемішайте овочі дерев’яною паличкою, щоб видалити зайве повітря. І якщо є необхідність, то додайте ще трохи маринаду.

Поставте банки на водяну баню, кришки покладіть на дно каструльки, щоб вони теж прокипіла. Через 10 хв. консервовані баклажани з базиліком і часником можна буде закрити кришками і поставити охолоджуватися і настоюватися.

Баклажани по банкам

Приблизно, через 2-3 тижні можна буде відкрити баночку і спробувати баклажани на смак.

Баклажани з ароматним базиліком

Смачного!