Капусту і моркву на нашій кухні можна назвати часто використовуваними овочами. Ці овочі доступні в будь-який час року, прекрасно зберігають свої смакові якості протягом всієї зими. А ось вже навесні можна покуштувати свіжу капустки, соковиту і хрустку, що ми сьогодні і зробимо. Будемо готувати салат зі свіжої капусти, огірків, моркви і м’яса. Начебто весняно-літній салат, але і від м’яса відмовлятися багато хто не бажає, тому постараємося догодити всім!
Не будемо піддавати овочі термообробці, будемо готувати їх свіжими, зберігаючи максимум вітамінів і мінеральних речовин!
Салат з м’ясом і свіжими овочами
Складові:
- Свіжа білокачанна капуста – 300 грам,
- Сира морква 1 – 2 штуки (середні),
- Цибуля ріпчаста – 1 головка (невелика),
- Свіжий огірок 1 – 2 штуки (середні),
- М’ясо (свинина, яловичина, курка або будь-яка м’якоть) 250 – 300 грам,
- Пір’я зеленої цибулі 5 – 8 штук,
- Сіль і чорний мелений перець за смаком,
- Цукровий пісок – 1 ч. Ложка,
- Соєвий соус – 2 ст. ложки,
- Оцет (70%) – ½ ст. ложки,
- Вода 3 – 4 ст. ложки,
- Масло рослинне (рафінована).
Процес приготування:
Виберіть м’ясо по своєму смаку, у мене був шматочок свинячої вирізки. М’ясо промийте, просушіть, наріжте невеликим кубиком, додайте сіль, цукровий пісок (1/2 ч. Ложки), оцет, змішаний з водою і трохи рослинного масла, все перемішайте. Полийте м’ясо соєвим соусом. Залиште маринуватися м’ясо хвилин на 30 – 40.
Для того щоб ваша закуска вийшла ніжною, потрібно буде нашаткувати білокачанну капусту якомога тонше. Для цього можна використовувати спеціальну шатківницю або гострий ніж.
Морква потрібно очистити і натерти на тертці для корейських салатів. Цибулю нарізати півкільцями. Не потрібно знімати шкірку з свіжого огірка, інакше він втратить форму і загубиться серед капусти. Огірки промийте, зріжте кінчики і наріжте гострим ножем соломкою.
У глибоке блюдо перекладіть нашатковану капусту, подрібнену цибулю, моркву, посипте цукровим піском, додайте сіль і чорний мелений перець за смаком і злегка пам’ятаєте всі овочі. Не застосовуйте великих зусиль, салат повинен бути соковитим і злегка похрускує. Пір’я зеленої цибулі промийте і поріжте дрібно. Додайте до овочів порізаний свіжий огірок і зелену цибулю.
Мариноване м’ясо відправте на розігріту суху сковорідку. Випаруйте всю рідину з м’яса, потім додайте рослинне масло і обсмажуйте до готовності. Коли свинина стане золотистою, можна знімати її з вогню.
Смажене м’ясо потрібно відправити в загальну чашку. Якщо не буде вистачати масла з м’яса, то додатково прокалите його на сковорідці і заправте салат.
Перемішайте всі інгредієнти, перекладіть в салатник і подайте на стіл.
Поради:
А зараз хотілося б трохи розповісти про користь від капусти. Виявляється, капуста дуже корисна для жінок, причому будь-яка капуста. Її потрібно включати в свій раціон мінімум один раз в тиждень, в будь-якому варіанті приготування. А для чого нам капуста? – запитаєте ви. Вона дівчинки, допоможе знизити нам ризик захворювання на рак. Ось яка величезна корисність простий, як здається на перший погляд капусті.
Приємного вам апетиту!
Можливо, вам сподобається закуска з помідорів по-корейськи:
Як приготувати помідори по-корейськи – >>
Автор рецепта і фото: Славяна.