Шербет – це вершкове ласощі прямо з дитинства. Коли ще не було такого розмаїття закордонних снікерсів і чупа-чупс, ми з нетерпінням чекали маминого приходу з магазину з солодким цеглинкою, начиненим горіхами. Шербет танув у роті і, здавалося, що нічого смачнішого бути не може. Шербет дуже схожий з вершковою помадкою і цукерками «Корівка», теж улюбленими десертами безлічі людей. І принцип приготування у цих ласощів практично один і той же.
Але що дійсно відрізняє шербет, так це щільна, трохи розсипчаста структура, а також різноманітні добавки: горіхи, цукати, сухофрукти. Пропонуємо приготувати саме такий шербет в домашніх умовах, який, безсумнівно, порадує своїм насиченим смаком вас і ваших близьких.
Шербет домашній з арахісом і сухофруктами
На приготування шербету з цукатами і горіхами піде приблизно 15 хвилин. Плюс близько години знадобитися для повного застигання десерту.
Складові:
- 1 склянка вершків,
- 2,5 склянки цукру,
- 2 ст. ложки меду,
- арахіс,
- сухофрукти або цукати.
Процес приготування:
Приготувати вершковий шербет можна в каструлі або ж на сковороді, кому як зручно. Єдине, в сковороді масу зручніше заважати, а робити це потрібно буде постійно. Отже, на сковороду виливаємо вершки, їх можна взяти будь-якої жирності, додаємо туди ж цукор. І все дуже добре розмішуємо, до однорідної маси.
На середньому вогні починаємо готувати масу для шербету. Дуже скоро, коли вершки з цукром закиплять, маса почне біліти, збільшуватися в об’ємі і пузиритися. Продовжуємо помішувати.
Додаємо дві столові ложки рідкого меду, ретельно розмішуємо його в масі. Через кілька хвилин маса почне зменшуватися в обсязі і міняти колір. Спочатку вона стане світло-кремовою.
І поступово стане насиченою, практично коричневої, як на фото.
Ось в цей час масу пора вимикати. Але якщо сумніваєтеся, можете перевірити готовність маси наступним чином: капніть трохи гарячого щербета в холодну воду і скачайте кульку, якщо не липне до рук, значить готово!
Приготуйте ємність, в якій буде остигати і застигати шербет. Найкраще підійде контейнер прямокутної форми. Виливаємо готову масу в форму.
А потім починається творчість: додаємо в шербет улюблені горіхи, цукати і сухофрукти в довільному порядку. Чи не шкодуємо!
Ну, ось і все, ставимо східний десерт застигати на холоді, і набираємося терпіння. Коли шербет застигне, його можна розрізати на порційні шматки.
До речі, шербет, приготований своїми руками – відмінний подарунок друзям і близьким до свят. Складіть його в красиву коробочку або баночку, і смачний презент готовий!
Як приготувати домашні цукерки з дитячої суміші або сухого молока: