Шлуночки в мультиварці
Сьогодні в нашому меню – тушковані курячі шлуночки, які бояться готувати багато господинь, тому що вони виходять жорсткі. Сьогодні ми їх згасимо в нашій помічниці мультиварці.
Шлуночки в мультиварці
Хочете зовсім м’які, що тануть у роті шлунки? Гасіть їх 3 години, тоді ніхто вам не скаже, що у вас вони жорсткі. Гарнір до такої страви з потрошки підійде абсолютно будь-який, а ми відваримо наше улюблене картопляне пюре.
До речі, наступного разу точно так же за цим рецептом можна зробити шлуночки зі сметаною або томатним соусом. Таким чином, додавши один новий інгредієнт, у вас може вийти зовсім інша страва.
Складові:
- Курячі шлунки – 700 грам,
- Лук – 2 штуки,
- Морква – 2 штуки,
- Сіль, приправи за смаком,
- Лавровий лист,
- 1 зубчик часнику,
- Сметана (за бажанням),
- Вода 1 2 склянки,
- Рослинна олія для пасерування овочів.
Процес приготування:
Для початку чистимо цибулю з морквою, миємо й ріжемо їх. Морква можна порізати соломкою. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі, на програмі «випічка» до золотистого кольору. Хто не любить смажене або відмовляється від нього з якихось причин, цей момент пропускаємо.
Тим часом готуємо курячі шлунки. Чистимо ретельно від плівочок, залишків їжі і промиваємо. Розрізаємо кожен на половинки. Викладаємо тельбухи до овочів, і додаємо воду. Солимо, додаємо улюблені приправи, лавровий лист, часник. Влітку так само можна порізати свіжий помідор, або болгарський перець.
Будемо готувати шлуночки в мультиварці на режимі «Гасіння» 2,5 – 3 години. В цей час готуємо гарнір і чекаємо сигналу про закінчення приготування.
Все готово, розкладаємо картопляне пюре, а зверху тушковані шлуночки. Виходять вони дуже смачні і м’які. Ще я нарізала свіжий помідор і подавала все разом на тарілці.
Вийшло просто і смачно!
За рецепт і фото дякуємо Світлану Кисловський.
А ще з курячих шлунків виходить смачний салат Хе– >>
Приємного всім апетиту і хороших рецептів!