Рецепти других страв

Шлуночки в мультиварці

Сьогодні в нашому меню – тушковані курячі шлуночки, які бояться готувати багато господинь, тому що вони виходять жорсткі. Сьогодні ми їх згасимо в нашій помічниці мультиварці.

Шлуночки в мультиварці

Шлуночки в мультиварці

Хочете зовсім м’які, що тануть у роті шлунки? Гасіть їх 3 години, тоді ніхто вам не скаже, що у вас вони жорсткі. Гарнір до такої страви з потрошки підійде абсолютно будь-який, а ми відваримо наше улюблене картопляне пюре.

До речі, наступного разу точно так же за цим рецептом можна зробити шлуночки зі сметаною або томатним соусом. Таким чином, додавши один новий інгредієнт, у вас може вийти зовсім інша страва.

Складові:

  • Курячі шлунки – 700 грам,
  • Лук – 2 штуки,
  • Морква – 2 штуки,
  • Сіль, приправи за смаком,
  • Лавровий лист,
  • 1 зубчик часнику,
  • Сметана (за бажанням),
  • Вода 1 2 склянки,
  • Рослинна олія для пасерування овочів.

Процес приготування:

Шлуночки в мультиварці з овочамиДля початку чистимо цибулю з морквою, миємо й ріжемо їх. Морква можна порізати соломкою. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі, на програмі «випічка» до золотистого кольору. Хто не любить смажене або відмовляється від нього з якихось причин, цей момент пропускаємо.

Шлуночки в мультиварці як приготуватиТим часом готуємо курячі шлунки. Чистимо ретельно від плівочок, залишків їжі і промиваємо. Розрізаємо кожен на половинки. Викладаємо тельбухи до овочів, і додаємо воду. Солимо, додаємо улюблені приправи, лавровий лист, часник. Влітку так само можна порізати свіжий помідор, або болгарський перець.

Шлуночки в мультиварці рецептБудемо готувати шлуночки в мультиварці на режимі «Гасіння» 2,5 – 3 години. В цей час готуємо гарнір і чекаємо сигналу про закінчення приготування.

Все готово, розкладаємо картопляне пюре, а зверху тушковані шлуночки. Виходять вони дуже смачні і м’які. Ще я нарізала свіжий помідор і подавала все разом на тарілці.

Вийшло просто і смачно!

За рецепт і фото дякуємо Світлану Кисловський.

А ще з курячих шлунків виходить смачний салат Хе– >>

Приємного всім апетиту і хороших рецептів!