Курка – досить частий гість на наших столах, власне, як і курячі субпродукти.
Курячі потрошки, будь то куряча печінка, серце або шлунки – досить ситний білковий продукт Їх можна готувати окремо, як самостійну страву, додавати в салати, готувати з них паштети, варити смачні перші страви. А які ніжні шашлички можна приготувати з субпродуктів. Адже це смакота!
Ось і сьогодні я вирішила запропонувати Вашій увазі дуже простий рецепт одночасного приготування курячих шлунків з гарніром з картоплі в мультиварці.
Курячі шлунки в мультиварці
рецепт приготування тушкованого блюда з картоплею
Страви в мультиварці виходять як з російської печі, наваристі і томлёние. Більш того, продукти можна завантажити і зовсім не втручатися в процес готування.
Для цієї страви мені знадобилися такі інгредієнти
Складові:
- Шлунки курячі – 1 кг. 200 гр.,
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.,
- Морква – 2 шт.,
- Часник – 2 зубчики,
- Картопля 1 – 1,5 кг,
- Приправа – 1 ч. Л. (Я використовувала порошок каррі),
- Сіль і перець – за смаком,
- Зелень (петрушка) – 1 пучок,
- Олія – 50 мл,
- Вода (або будь-який бульйон) – 300-500 мл.
- Свіжа зелень – для прикраси готового блюда (за бажанням).
Процес приготування:
Розібраний курячі шлуночки (пупочки) ретельно миємо, видаляючи грубу шкірку, якщо вона є.
Потім нарізаємо на шматочки або за бажанням кладемо в чашу цілими. Включаємо мультиварку, вибираємо режим «Випічка», наливаємо в чашу рослинного (або оливкового) масла, розігріваємо.
За замовчуванням на екрані мультиварки Панасонік висвічується тривалість приготування в 40 хвилин, нам цього буде цілком достатньо для обсмажування субпродуктів, оскільки температура на цьому режимі близько 160-180 градусів. В інших моделях мультіварок для швидкого обсмажування можна скористатися режимом «Жарка».
Викладаємо в чашу підготовлені курячі шлунки і обсмажуємо при відкритій кришці, періодично помішуючи, щоб вони готувалися з усіх боків.
Хвилин через 5-7 в чашу закладаємо подрібнені цибулю і моркву.
Шлуночки присипаємо приправою на ваш розсуд. Я використовувала каррі, вона відмінно підходить для приготування птиці, а значить і для курячих потрошки добре підійде. Ви за бажанням можете використовувати будь-яку універсальну приправу.
Шлункам з овочами даємо трохи приготуватися разом, щоб вони обмінялися ароматами і соками.
Тим часом нарізаємо очищений картопля. Мені подобається різати бульби картоплі кубиком.
Коли час смаження шлуночків підійшло до кінця (на екрані мультиварки висвічується 5 хвилин) закладаємо підготовлену картоплю в чашу мультиварки. Поверх картоплі викладаємо нарізаний часник. Солимо і перчимо картопля з шлунками за смаком, додаємо води (або будь-який бульйон).
Свіжу зелень подрібнюємо, додаємо до картоплі і ретельно перемішуємо.
Мої домашні люблять, щоб картопля була з бульйончиком, а не сухий, тому я наливаю води поверх картоплі вище на 2 пальця.
Режим «Випічка» в цей момент підійшов до кінця, ми переводимо мультиварку в режим «Плов» (ця програма автоматична, відключиться тоді, коли більша частина рідини випарується) або в режим «Гасіння» на 1 годину 30 хвилин. Цього буде цілком достатньо. Чим мені подобається програма «Плов», так це тим, що низ у картоплі виходить злегка підсмаженим.
Закриваємо кришку мультиварки і займаємося своїми справами.
Коли шлунки з картоплею в мультиварці будуть готові, вона сповістить нас про готовність сигналом і перейде в режим підтримки тепла готового блюда.
Виходить дуже смачне домашнє блюдо з курячих потрошки, приправа карі надає йому тонкий східний аромат.
Приємного Вам апетиту і хороших рецептів!