Шлунки в мультиварці з картоплею

Курка – досить частий гість на наших столах, власне, як і курячі субпродукти.

Курячі потрошки, будь то куряча печінка, серце або шлунки – досить ситний білковий продукт Їх можна готувати окремо, як самостійну страву, додавати в салати, готувати з них паштети, варити смачні перші страви. А які ніжні шашлички можна приготувати з субпродуктів. Адже це смакота!

Ось і сьогодні я вирішила запропонувати Вашій увазі дуже простий рецепт одночасного приготування курячих шлунків з гарніром з картоплі в мультиварці.

Курячі шлунки в мультиварці

рецепт приготування тушкованого блюда з картоплею

Шлунки в мультиварці з картоплею

Страви в мультиварці виходять як з російської печі, наваристі і томлёние. Більш того, продукти можна завантажити і зовсім не втручатися в процес готування.

картопля з шлунками в мультиварці

Для цієї страви мені знадобилися такі інгредієнти

Складові:

  • Шлунки курячі – 1 кг. 200 гр.,
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.,
  • Морква – 2 шт.,
  • Часник – 2 зубчики,
  • Картопля 1 – 1,5 кг,
  • Приправа – 1 ч. Л. (Я використовувала порошок каррі),
  • Сіль і перець – за смаком,
  • Зелень (петрушка) – 1 пучок,
  • Олія – ​​50 мл,
  • Вода (або будь-який бульйон) – 300-500 мл.
  • Свіжа зелень – для прикраси готового блюда (за бажанням).

Процес приготування:

шлункиРозібраний курячі шлуночки (пупочки) ретельно миємо, видаляючи грубу шкірку, якщо вона є.

Курячі шлунки в мультиварціПотім нарізаємо на шматочки або за бажанням кладемо в чашу цілими. Включаємо мультиварку, вибираємо режим «Випічка», наливаємо в чашу рослинного (або оливкового) масла, розігріваємо.

За замовчуванням на екрані мультиварки Панасонік висвічується тривалість приготування в 40 хвилин, нам цього буде цілком достатньо для обсмажування субпродуктів, оскільки температура на цьому режимі близько 160-180 градусів. В інших моделях мультіварок для швидкого обсмажування можна скористатися режимом «Жарка».

шлунки в мультиварціВикладаємо в чашу підготовлені курячі шлунки і обсмажуємо при відкритій кришці, періодично помішуючи, щоб вони готувалися з усіх боків.

шлунки з цибулею морквоюХвилин через 5-7 в чашу закладаємо подрібнені цибулю і моркву.

курячі шлунки в мультиварціШлуночки присипаємо приправою на ваш розсуд. Я використовувала каррі, вона відмінно підходить для приготування птиці, а значить і для курячих потрошки добре підійде. Ви за бажанням можете використовувати будь-яку універсальну приправу.

Шлункам з овочами даємо трохи приготуватися разом, щоб вони обмінялися ароматами і соками.

Тим часом нарізаємо очищений картопля. Мені подобається різати бульби картоплі кубиком.

картопля з шлункамиКоли час смаження шлуночків підійшло до кінця (на екрані мультиварки висвічується 5 хвилин) закладаємо підготовлену картоплю в чашу мультиварки. Поверх картоплі викладаємо нарізаний часник. Солимо і перчимо картопля з шлунками за смаком, додаємо води (або будь-який бульйон).

Свіжу зелень подрібнюємо, додаємо до картоплі і ретельно перемішуємо.

Мої домашні люблять, щоб картопля була з бульйончиком, а не сухий, тому я наливаю води поверх картоплі вище на 2 пальця.

картопля з курячими шлункамиРежим «Випічка» в цей момент підійшов до кінця, ми переводимо мультиварку в режим «Плов» (ця програма автоматична, відключиться тоді, коли більша частина рідини випарується) або в режим «Гасіння» на 1 годину 30 хвилин. Цього буде цілком достатньо. Чим мені подобається програма «Плов», так це тим, що низ у картоплі виходить злегка підсмаженим.

Закриваємо кришку мультиварки і займаємося своїми справами.

Коли шлунки з картоплею в мультиварці будуть готові, вона сповістить нас про готовність сигналом і перейде в режим підтримки тепла готового блюда.

Виходить дуже смачне домашнє блюдо з курячих потрошки, приправа карі надає йому тонкий східний аромат.

Приємного Вам апетиту і хороших рецептів!