Чому б не подати звичні тельбухи в незвичайному виконанні? Пропонуємо приготувати з курячих шлунків гострий салат Хе з морквою по-корейськи. Блюдо поєднує в собі м’ясної білковий компонент (ідеальний з точки зору похудательной дієт, оскільки шлунок – суцільна м’яз) і овочевих продуктів, заслуговує подачі до святкового або сімейного столу.
Рецепт Хе з курячими шлунками
Складові:
- 700 г сирих курячих шлуночків,
- 300 г моркви,
- коріандр,
- часник,
- перець чилі (свіжий),
- соєвий соус,
- масло,
- оцет столовий,
- бульйон.
Процес приготування:
700 грам курячих пупков (м’язових шлунків), очищених від зайвого жиру і плівок, промити під проточною холодною водою.
Зварити до готовності без солі. Приблизний час приготування 1 годину.
Тим часом нашаткувати соломкою або натерти на тертці для корейських салатів 300 грам свіжої моркви.
Розчавити ножем і дрібно порубати великий зубчик часнику. Дрібно порізати половинку перчика чилі (м’якоть), для любителів пекучого смаку взяти цілий перчик. Постаратися залишити поза увагою насіння.
Змішати всі овочі з вареними курячими шлуночками.
Для заправки салату Хе змішати 50 мл бульйону, в якому варилися пупочки, влити в нього по 30 грам масла і соєвого соусу, велику ложку оцту, додати ложку меленого коріандру. Влити приготовлену заправку в салат.
Смак закуски Хе по – корейськи покращиться, якщо дати йому настоятися пару годин.
Точно також в домашніх умовах можна зробити Хе з м’ясом курки або сердечками.
За рецепт і фото дякуємо Наталію Олексіївну Салміну.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!
Ще один цікавий салат
з курячої печінки і корейської моркви – >>