Шашлик із курячих шлуночків – це прекрасна літня страва на будь-якому столі. Замариновані шлунки в класичному шашликовому маринаді за своїм смаком не поступаються звичайному шашлику зі свинини. Спробуйте наш простий і швидкий рецепт приготування шлунків на мангалі.
Інгредієнти
- Курячі шлуночки – 800 г
- Цибуля середня – 2 шт.
- Паприка копчена – 2 ч. л. ложки
- Перець чорний, часник сухий – по 1 ч. л. л
- Майонез – 100 г
- Сіль – 0,5 ч. л. ложки
Рецепт шашлику з курячих шлунків
Промиваємо пупки, чистимо від плівок, даємо трохи обсохнути.
Додаємо порізану півкільцями цибулю, мнемо руками до першого соку.
Додаємо паприку, перець, часник.
Заливаємо майонезом.
Вимішуємо руками, масажуємо кожен шлунок із цибулею. Затягуємо миску плівкою, залишаємо маринуватися мінімум на 2 години.
Я мариную шашлик зранку і поставлю в холодильник до вечора. У процесі, ще кілька разів перемішаю.
Після маринування очищаємо шлунки від цибулі та нанизуємо на шампури.
Ставимо на мангал, смажимо по 1-2 хвилини з кожного боку, щоб запечатався сік у м’ясі.
Далі обертаємо шашлик у міру готовності, щоб не горів.
У сукупності час на приготування зайняв 12-15 хвилин. Маринад, у якому маринувалися шлунки, надає їм додаткові відтінки смаку та аромату. Процес приготування на шампурах забезпечує рівномірне просмажування і красиву золотисту скоринку.
Холодний шашлик із маринованих шлунків
Інгредієнти
- Шлуночки – 700 г
- Цибулина велика – 1 шт.
- Сіль – 1 чайна л
- Лавровий лист – 1 шт.
- Запашний перець горошком – 5 шт.
Маринад
- Олія рослинна + оцет 9% – по 9 ст. л. ложок
- Паприка копчена, цукор, часник сухий – по 1 ч. л. ложці
- Сіль, перець чорний – по 0,5 ч. л. ложці
- Петрушка – 50 г
Приготування покроково з фото
Промиті тельбухи заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння.
Після закипання знімаємо піну, додаємо сіль, лавровий лист, запашний перець і половину цибулини для аромату. Варимо на середньому вогні під кришкою 1,5 години.
Маринад для холодного шашлику
Змішуємо по 9 столових ложок олії з оцтом, цукор, сіль, паприку, часник і зелень.
Ріжемо півкільцями другу половину цибулини, зелень петрушки, вливаємо маринад.
Відварені шлунки подрібнюємо дрібною соломкою.
Перекладаємо в чашу з соусом, добре перемішуємо. Прикриваємо кришкою/плівкою, відправляємо в холодильник на 2-4 години, а краще на ніч, час тут грає тільки на користь.
Холодний шашлик із курячих пупків готовий до подачі на святковий стіл як закуска перед основною стравою.
Смачний салат зі шлунків з огірками
Інгредієнти
- Курячі шлунки – 500 г
- Огірки солоні – 3 шт.
- Цибуля, морква – по 1 шт.
- Майонез – 100 г
- Сіль, перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Відварюємо пупки з сіллю, лавровим листом і запашним перцем. Знімаємо в процесі пінку.
Цибулю з морквою пасеруємо на пательні з невеликою кількістю олії до м’якості, сильно ужарювати не треба.
Нарізаємо шлунки з огірками, складаємо в миску.
Додаємо пасеровані овочі.
Заправляємо майонезом, солимо, перчимо за смаком і можна подавати.