Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Шашлик із курячих шлуночків – це прекрасна літня страва на будь-якому столі. Замариновані шлунки в класичному шашликовому маринаді за своїм смаком не поступаються звичайному шашлику зі свинини. Спробуйте наш простий і швидкий рецепт приготування шлунків на мангалі.

Інгредієнти

  • Курячі шлуночки – 800 г
  • Цибуля середня – 2 шт.
  • Паприка копчена – 2 ч. л. ложки
  • Перець чорний, часник сухий – по 1 ч. л. л
  • Майонез – 100 г
  • Сіль – 0,5 ч. л. ложки

Рецепт шашлику з курячих шлунків

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Промиваємо пупки, чистимо від плівок, даємо трохи обсохнути.

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Додаємо порізану півкільцями цибулю, мнемо руками до першого соку.

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Додаємо паприку, перець, часник.

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Заливаємо майонезом.

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Вимішуємо руками, масажуємо кожен шлунок із цибулею. Затягуємо миску плівкою, залишаємо маринуватися мінімум на 2 години.

Я мариную шашлик зранку і поставлю в холодильник до вечора. У процесі, ще кілька разів перемішаю.

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Після маринування очищаємо шлунки від цибулі та нанизуємо на шампури.

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Ставимо на мангал, смажимо по 1-2 хвилини з кожного боку, щоб запечатався сік у м’ясі.

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Далі обертаємо шашлик у міру готовності, щоб не горів.

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

У сукупності час на приготування зайняв 12-15 хвилин. Маринад, у якому маринувалися шлунки, надає їм додаткові відтінки смаку та аромату. Процес приготування на шампурах забезпечує рівномірне просмажування і красиву золотисту скоринку.

Холодний шашлик із маринованих шлунків

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Інгредієнти

  • Шлуночки – 700 г
  • Цибулина велика – 1 шт.
  • Сіль – 1 чайна л
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Запашний перець горошком – 5 шт.

Маринад

  • Олія рослинна + оцет 9% – по 9 ст. л. ложок
  • Паприка копчена, цукор, часник сухий – по 1 ч. л. ложці
  • Сіль, перець чорний – по 0,5 ч. л. ложці
  • Петрушка – 50 г

Приготування покроково з фото

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Промиті тельбухи заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння.

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Після закипання знімаємо піну, додаємо сіль, лавровий лист, запашний перець і половину цибулини для аромату. Варимо на середньому вогні під кришкою 1,5 години.

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Маринад для холодного шашлику

Змішуємо по 9 столових ложок олії з оцтом, цукор, сіль, паприку, часник і зелень.

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Ріжемо півкільцями другу половину цибулини, зелень петрушки, вливаємо маринад.

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Відварені шлунки подрібнюємо дрібною соломкою.

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Перекладаємо в чашу з соусом, добре перемішуємо. Прикриваємо кришкою/плівкою, відправляємо в холодильник на 2-4 години, а краще на ніч, час тут грає тільки на користь.

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Холодний шашлик із курячих пупків готовий до подачі на святковий стіл як закуска перед основною стравою.

Смачний салат зі шлунків з огірками

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Інгредієнти

  • Курячі шлунки – 500 г
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Цибуля, морква – по 1 шт.
  • Майонез – 100 г
  • Сіль, перець – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Відварюємо пупки з сіллю, лавровим листом і запашним перцем. Знімаємо в процесі пінку.

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Цибулю з морквою пасеруємо на пательні з невеликою кількістю олії до м’якості, сильно ужарювати не треба.

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Нарізаємо шлунки з огірками, складаємо в миску.

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Додаємо пасеровані овочі.

Шашлик із курячих шлунків на мангалі

Заправляємо майонезом, солимо, перчимо за смаком і можна подавати.