Шоколадна ковбаса
Солодка ковбаска з печива напевно знайома більшості людей, що народилися в країні, якій ось уже більше двох десятиліть немає на карті світу. Та й в наші дні ці ласощі користується неймовірною популярністю, незважаючи на те, що в магазинах представлений величезний асортимент солодощів.
Рецептів приготування шоколадної ковбаси дуже багато. В залежності від уподобань сім’ї одні господині додають в «тісто» арахіс, інші – фундук, треті – родзинки. Примітно, що при приготуванні цього не вимагає випічки ласощі можна трохи заощадити, використовуючи в якості основного інгредієнта не ціла печиво, а так званий лом, який продається в магазинах за зниженою ціною. Але на інших продуктах економити не слід, адже використання неякісного какао-порошку або згущеного молока неминуче відіб’ється на смаку готового виробу.
Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати солодку ковбаску з печива з волоським горіхом і згущеним молоком. Підготовка до приготування не займе у вас більше 15 хвилин, а сам процес розтягнеться хвилин на 20. Саме ж складне – витримати час застигання «ковбаски» в морозильній камері. Отже, приступимо.
Солодка шоколадна ковбаса з печива
покроковий фото рецепт
Підготуємо необхідні продукти. Десерт будемо готувати без випічки. Масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало м’яким.
Складові:
- 400 грам розсипчастого печива;
- 180 грам вершкового масла;
- 380 грам згущеного молока;
- 1 жменя волоських горіхів;
- 3 столові ложки какао-порошку
Процес приготування:
Крім того, нам не обійтися без харчової плівки або пергаменту для випічки.
Для зручності розбиваємо процес приготування на 7 кроків:
Крок 1. Кришимо печиво вручну, за допомогою блендера або м’ясорубки так, щоб в «тісті» траплялися великі шматочки – саме вони згодом додадуть нашій «ковбасі» вид сервелат.
Крок 2. Подрібнюємо волоські горіхи.
Крок 3. В окрему миску відправляємо все інгредієнти: крихти печива, подрібнені горішки, підтале або трохи розтоплене вершкове масло, згущене молоко і какао.
Крок 4. Ретельно перемішуємо вміст миски до однорідності.
Крок 5. Ділимо отриману масу приблизно на 4 частини і надаємо кожної форму ковбаси руками.
Крок 6. Розстеляємо на столі харчову плівку або папір для випічки і загортаємо в неї «ковбаски» по черзі. На цьому етапі ущільнюємо валик руками, щоб не було порожнеч.
Крок 7. Відправляємо наш «сервелат» в морозильну камеру мінімум на три години або в холодильник на 7-8 годин.
Через зазначений час солодка ковбаска з печива нарізається на кружечки. Ставимо чайник і запрошуємо рідних до чаювання. Смачного!
Автор рецепта і фото: Песова Анастасія