Полуниця – ягода для справжніх романтиків. У більшій частині фільмів про любов головні герої смакують полуницю з вершками. Цей десерт став своєрідною класикою в меню для двох. У той же час ласощі, в якому немає і краплі спиртного з радістю уплітає дітвора. Літо балує нас, вирощуючи цю соковиту і солодку ягоду в достатку. Тому не пропустіть розпал сезону і частіше включайте страви з полуниці в раціон.
Цей домашній полуничний десерт не доведеться піддавати термічній обробці, а значить, в ягідці збережуться всі її чудові корисні властивості.
Полуниця благотворно впливає на роботу серця, вона покращує обмін речовин, лікує захворювання шлунка, холецистит і нирки, вона насичує організм вітамінами і іншими корисними речовинами. Їжте її побільше, щоб добре себе почувати, випромінювати енергію і радість. Адже, коли ви смакуєте смачне улюблені ласощі, то в достатку виділяється ендорфін – гормон задоволення, а значить, ви стаєте щасливішими.
Полуничний десерт без випічки
Представлений рецепт дуже простий у виконанні. Цей десерт призводить всіх дегустаторів в захват. Полуничка буде поєднуватися з хрустким печивом і солодким соусом, приготованим з сметани і згущеного молока. Така смакота підкорить будь-якого ласуна. Якщо хочете приготувати дієтичний, низькокалорійний десерт, замість сметани скористайтеся нежирним йогуртом. При бажанні додайте сир.
Складові:
- полуниця;
- готове печиво в шоколаді;
- Пісочне печиво;
- згущене молоко;
- свіжа сметана;
- ванілін.
Процес приготування:
Процес приготування займе всього кілька хвилин. Промийте солодку свіжу вікторію, переберіть, отщіпніте хвостики і просушіть.
Пісочне та шоколадне печиво візьміть в рівних пропорціях, перемеліть блендером, щоб вийшла крихта, але не занадто дрібна. Якщо блендера під руками не виявилося, можна поламати печиво руками або подрібнити ножем.
Розріжте великі ягідки, щоб вийшло кілька часточок, дрібну полуницю можна залишити цілою.
Візьміть згущене молоко і сметану в рівних пропорціях, з’єднавши разом, наточити ці інгредієнти. Додайте трохи ванільного цукру і знову перемішайте.
Приготуйте красиві скляні креманки і покладіть в них шарами десерт в наступній послідовності: крихти печива – на дно, зверху сметанний соус, потім полуницю, при необхідності повторіть шари в тій же черговості.
Смачний і простий полуничний десерт без випічки приготувала Олена.
Поради
Найсмачніший десерт виходить, звичайно, зі свіжої, а не замороженої полуниці. Найкраще, подавати його охолодженим. Зверху можна прикрасити листочками м’яти, шоколадом, крихтою печива або збитими вершками.
Якщо хочете, то додайте інші солодкі ягоди або фрукти, наприклад шматочки персика або банана. У прозорих креманках ефектно і контрастно виглядають прошарку з ківі.
Ласощі вийде більш незвичайним, якщо зробити верхній шар з полуниці і залити його тонким шаром желе. Замість сметанному соусі можна запропонувати прошарку з морозива.
Не варто зберігати таке третій блюдо занадто довго, швидше за подавайте ласощі до столу, щоб присутні за ним могли гідно оцінити ваше кулінарну майстерність!
Приємного апетиту і хороших рецептів!
Рецепт листкових булочок з полуницею – >>