Рецепт сирної запіканки без яєць (в мультиварці)



Сирна запіканка – це дуже смачне ласощі, яке просто обожнюють дітлахи, та й дорослі не проти ним поласувати. Найцікавіше те, що діти, які не їдять сир в чистому вигляді, частіше за все цю запіканку їдять з величезним задоволенням, тому сміливо можна віднести солодкий десерт до отакої «паличку-виручалочка» для мам. Звичайно, якщо ви відносите молочні продукти до категорії корисних.

Запіканка з сиру

У наші дні, рецептів приготування сирної запіканки налічується така кількість, що навіть уявити це можна насилу. Деякі готують запіканку з додаванням яєць, інші без них, одні додають родзинки, курагу або інші сухофрукти, шоколадну крихту, цукати, шматочки свіжих фруктів, другі ж вважають за краще готувати запіканку без добавок.

Сьогодні ми приготуємо даний солодкий десерт без яєць, так як сайт у нас вегетаріанський. Якщо ви любите родзинки, курагу, горіхи або ще якісь компоненти, тоді можете їх сміливо додати до основного списку продуктів.
Отже, необхідні складові:

складові

  • 400-500 гр. домашнього сиру,
  • 1/4 пакету звичайного ваніліну або щіпка,
  • 2 ст. л. борошна вищого сорту,
  • 3 ст. л. цукру (його кількість можна зменшити або, навпаки, збільшити),
  • 0,5 ч. Л. соди,
  • ряжанка або кефір

Вегетаріанська запіканка з сиру

Тепер приступимо до процесу приготування. Для того, щоб запіканка вийшла однорідною по консистенції (без грудок) після випікання, сир потрібно ретельно збити блендером. Тільки не засмучуйтеся, якщо у вас немає цього кухонного помічника, скористайтеся в цьому випадку звичайним ситом. Через нього перетріть сир пару раз.

перетертий сир

До речі, до сиру (до збивання) відразу ж додайте ванілін.

ваніль

Цукор.

цукор

І борошно.

борошно

Коли маса стане однорідною по консистенції, можна буде підготувати мультиварку. Знову хочу вас заспокоїти, можете випікати ласощі в звичайній духовці.

Збитий блендером сир

Влийте трохи кефіру або ряжанки, щоб тісто стало рідким (як сметана). Добре все перемішайте.

Отже, чашу мультиварки добре змастіть звичайним вершковим маслом і влийте в неї сирне тісто.

сирне тісто

Розрівнювати його не потрібно, так як воно досить рідкісне і саме прекрасно вирівняється по всьому периметру ємності для випікання. Встановіть форму в мультиварку, виберіть режим «Випічка».

чаша мультиварки

Час випікання – 40 хвилин.

запекти тісто

Якщо ви використовуєте духовку, тоді встановіть температуру 190 градусів, а час випікання 25-30 хвилин.

сирник запікся

Готову сирну запіканку прикрасьте. У зв’язку з тим, що скоро настане Новий рік, а, як відомо, цей рік буде – роком Вогненного Півня, прикрасимо ми запіканку тематично. Намалюємо півня на звичайному аркуші формату А4, виріжемо його. Докладемо отриманий макет на запіканку і притрусити її цукровою пудрою через сито.

трафарет

Приберемо паперовий трафарет і отримаємо задоволення отриманим результатом!

dsc_0024

Смачного!