Огірки з медом на зиму



Таке цікаве назву «медові огірки» у цій заготовки на зиму не випадкове, до огірків ми додамо ароматний мед, який додасть овочу сластінку і пікантний смак. Зазвичай квашені або мариновані огірки мають яскраво виражений солоний присмак, а тут немає, буде і приємна насолода. Консервовані огірки з медом на столі розлітаються швидко, так що пару баночок з літа підготуйте обов’язково. Для ще більш приємного смаку додамо до огірочками болгарський перець і моркву. Взимку ці хрусткі огірки можна і в салаті використовувати і просто в овочевий нарізці.

Огірки з медом на зиму

Огірки з медом на зиму

як приготувати медові огірки

Огірки, щоб були хрусткими і не млявими на годину потрібно залити в мисці крижаною водою. Якщо в кухні жарко, можна воду через 30 хвилин поміняти, щоб вона весь цей час була холодна.
Для швидкого маринування огірків допускаються проколи зубочисткою, щоб вбрався розсіл. Деякі господині просто зрізають з цією метою хвостики.

Складові:

Медові огірки інгредієнти

  • огірки середнього розміру – 500 грам,
  • перець болгарський – 1 штука,
  • морквина молода – 1/2 штуки,
  • часник – 2 зубки,
  • парасольки кропу – 2 штуки,
  • лавр – 1 лист,
  • лист молодого хрону – половина листа,
  • листя чорної смородини – 3 штуки,
  • гірчиця зернами – 1 чайна ложка,
  • сіль мелена – 1 столова ложка,
  • мед (у нас липовий) – 2 чайні ложки,
  • оцет 9% – 2 столові ложки,
  • вода очищена.

Процес приготування:

Перець у мене самий звичайний, жовтого кольору, але м’ясистий. Болгарський перець і часник з морквою почистити. Перець порізати кубиками або соломкою, моркву кільцями або теж соломкою, а часник просто розділити на чотири частини.

Перець часник морква

Відразу вимити і пропарити літрову банку для консервації і кришку. Кріп в парасольках, листя чорної смородини і молодого хрону промити і обсушити рушником. Складаємо в банку гірчицю зернами, хрін, кріп і листя смородини. Якщо любите гострі огірки, можна гіркого перцю додати, за смаком.

Кріп листя хрону і смородини для маринаду

У огірків обрізаємо хвостики і складаємо в банку, чергуємо з перцем і морквою. Краще огірки в літровій банці укладати стовпчиком.

Огірки з овочами в банку

Банку повна овочів, тепер заливаємо їх окропом і нехай 10 хвилин постоять, потім воду слід злити в судок і закип’ятити. Це потрібно для того, щоб потім огірки не стерилізувати.

Огірки з медом рецепт на зиму

Насипаємо в банку сіль, і вливаємо липовий мед. Звичайно, можна використовувати будь-який інший сорт меду, який є вдома.

Мариновані огірки з медом

Наливаємо в баночки оцет і заливаємо тією водою, що закип’ятити в судочку. Закручуємо кришкою банку, беремо її рушником і перевертаємо разів 5, щоб сіль і оцет рівномірно розподілилися по банці. До ранку нехай консервація постоїть на столі в перевернутому і вкутаним стані, а потім переносите огірки з медом на зиму в комору або льох.

Медові огірки з болгарським перцем без стерилізації на зиму готові, смачних вам разносолов!

Огірки з медом на зиму

За рецепт і фото дякуємо Олену