Таке цікаве назву «медові огірки» у цій заготовки на зиму не випадкове, до огірків ми додамо ароматний мед, який додасть овочу сластінку і пікантний смак. Зазвичай квашені або мариновані огірки мають яскраво виражений солоний присмак, а тут немає, буде і приємна насолода. Консервовані огірки з медом на столі розлітаються швидко, так що пару баночок з літа підготуйте обов’язково. Для ще більш приємного смаку додамо до огірочками болгарський перець і моркву. Взимку ці хрусткі огірки можна і в салаті використовувати і просто в овочевий нарізці.
Огірки з медом на зиму
як приготувати медові огірки
Огірки, щоб були хрусткими і не млявими на годину потрібно залити в мисці крижаною водою. Якщо в кухні жарко, можна воду через 30 хвилин поміняти, щоб вона весь цей час була холодна.
Для швидкого маринування огірків допускаються проколи зубочисткою, щоб вбрався розсіл. Деякі господині просто зрізають з цією метою хвостики.
Складові:
- огірки середнього розміру – 500 грам,
- перець болгарський – 1 штука,
- морквина молода – 1/2 штуки,
- часник – 2 зубки,
- парасольки кропу – 2 штуки,
- лавр – 1 лист,
- лист молодого хрону – половина листа,
- листя чорної смородини – 3 штуки,
- гірчиця зернами – 1 чайна ложка,
- сіль мелена – 1 столова ложка,
- мед (у нас липовий) – 2 чайні ложки,
- оцет 9% – 2 столові ложки,
- вода очищена.
Процес приготування:
Перець у мене самий звичайний, жовтого кольору, але м’ясистий. Болгарський перець і часник з морквою почистити. Перець порізати кубиками або соломкою, моркву кільцями або теж соломкою, а часник просто розділити на чотири частини.
Відразу вимити і пропарити літрову банку для консервації і кришку. Кріп в парасольках, листя чорної смородини і молодого хрону промити і обсушити рушником. Складаємо в банку гірчицю зернами, хрін, кріп і листя смородини. Якщо любите гострі огірки, можна гіркого перцю додати, за смаком.
У огірків обрізаємо хвостики і складаємо в банку, чергуємо з перцем і морквою. Краще огірки в літровій банці укладати стовпчиком.
Банку повна овочів, тепер заливаємо їх окропом і нехай 10 хвилин постоять, потім воду слід злити в судок і закип’ятити. Це потрібно для того, щоб потім огірки не стерилізувати.
Насипаємо в банку сіль, і вливаємо липовий мед. Звичайно, можна використовувати будь-який інший сорт меду, який є вдома.
Наливаємо в баночки оцет і заливаємо тією водою, що закип’ятити в судочку. Закручуємо кришкою банку, беремо її рушником і перевертаємо разів 5, щоб сіль і оцет рівномірно розподілилися по банці. До ранку нехай консервація постоїть на столі в перевернутому і вкутаним стані, а потім переносите огірки з медом на зиму в комору або льох.
Медові огірки з болгарським перцем без стерилізації на зиму готові, смачних вам разносолов!
За рецепт і фото дякуємо Олену