Гречка неймовірно проста в приготуванні і між тим, дуже корисна крупа. Її не соромно подати і на сніданок, і на обід, і на вечерю. Особливий її плюс – тонкий смак, який чудово поєднується з різними гарнірами.
Гриби, овочі приправи – все це зробить гречку тільки смачніше. Гречана крупа з грибами і помідорами, мабуть, одне з кращих поєднань. Особливо смачно виходить це блюдо восени. Поясню чому. Для приготування краще використовувати опеньки і домашні помідори, і ті, і інші, з’являються тільки восени. Звичайно, ви можете взяти і будь-які інші гриби, але саме молоді опеньки якнайкраще поєднуються з терпкими осінніми помідорами, відтіняючи смак гречаної крупи.
Блюдо готується швидко і просто. Якщо тільки ви зробили заготовки заздалегідь.
Опеньки добре б заготовити заздалегідь – відварити і розкласти по пакетах. У замороженому вигляді вони можуть зберігатися всю зиму.
Теж саме з зеленню.
Отже знадобиться:
- гречка дві повні жмені;
- опеньки (або будь-які інші гриби) за смаком;
- помідори (бажано дрібні);
- зелень. У нашому випадку петрушка;
- сіль, спеції за смаком.
У казан або інший посуд з товстим дном наливаємо трохи соняшникової олії. Викладаємо гриби і помідори, солимо і злегка прожарюємо.
Гречану крупу промиваємо і додаємо до овочів.
Наливаємо воду, так, щоб вона покривала всю крупу. Накриваємо кришкою і ставимо на повільний вогонь. Чим нижче температура приготування, тим смачніше виходить гречка, яка в такому випадку нудиться, а не вариться.
Через 10-15 хвилин додати заморожену зелень, накрити кришкою і залишити на 10 хвилин.
Ця страва добре ще й тим, що містить досить високу кількість білка, що вкрай важливо при вегетаріанство. Смачного!