Смородина з цукром

Чорна, червона, біла, жовта і навіть зелена, ось такий буває смородина. Ця надзвичайна ягода славиться не тільки своїм асортиментом «яскравих нарядів», а й приємним смаком і користю. Смородина, особливо чорна, очолює список ягід, багатих вітаміном С. Цей вітамін нам дуже необхідний в зимовий час, коли вірусні хвороби атакують з усіх боків. А для того щоб врятуватися від такого роду напастей будемо робити заготовки зі смородини про запас, а якщо бути точніше, то будемо готувати смородину з цукром на зиму.

Чорна смородина на зиму

Досить пари ложок такого чудодійного варення і ваш організм збагатиться натуральними вітамінами.

Чорна смородина з цукром на зиму

Головним залишається той факт, що смородина з цукром не береться термічній обробці, що робить варення без варіння безцінним джерелом вітамінів і мінеральних речовин.

Смородина з цукром

Але, не дивлячись на всі корисні властивості смородини з цукром, нею не можна і зловживати, особливо тим людям, які страждають на діабет.

Рецепт смородини з цукром досить простий, мінімум інгредієнтів, зусиль і максимум задоволення і насолоди від поглинання ароматного десерту.

Для початку треба промити і перебрати чорну смородину. Потім відкинути її на друшляк і дати повністю стекти всій воді.

Смородина на зиму

Для того щоб приготувати «сире» варення зі смородини на зиму, вам будуть потрібні

Складові:

  • Цукор – 1 кг,
  • Смородина чорна – 0,5 кг.

Процес приготування:

Чорна смородина з цукром рецептПідготовлені ягоди перекладіть в глибоку емальовану чашку, і засипте цукровим піском.
Тепер вам потрібно дерев’яний або кам’яний товкач, якщо таких немає на вашій кухні, скористайтеся звичайною дерев’яною качалкою, яка точно є у кожної господині. Перемішайте смородину з цукром дерев’яним товкачем, при цьому потрібно злегка придавлює ягоди, щоб вони лопалася, але не перестарайтеся, не варто перетворювати варення в кашу. Нехай деякі ягоди залишаться цілими.

Звичайно, можна піти шляхом з найменшим опором і зробити протерту смородину в блендері або пропустити ягоди через м’ясорубку. Однак слід врахувати той факт, що при зіткненні з металом частина вітамінів ви втратите, та й термін зберігання в рази зменшиться.

Варення з смородини без варінняОсь і все, залишилося скласти смородиновий масу в баночку і відправити варення в холодильник для подальшого зберігання.
Перед тим як закрити банку кришкою засипте варення шаром цукрового піску, він допоможе зберегти вашу заготовку довше звичайного.
Якщо у вашому холодильнику не так багато місця, то рекомендуємо вам розлити заготовлене варення з чорної смородини в поліетиленові пакети (міцно зав’язавши їх) або скласти контейнери і відправити їх в холодильник для заморозки. В такому випадку цукор можна додати тільки за смаком, при цьому заощадивши на ньому. У замороженої смородині у вигляді брикетів всі вітаміни збережуться, так що ви можете не переживати з приводу їх збереження.

Готовий смородиновий десерт можна використовувати як самостійне солодка страва, подавати його з гарячими млинцями або оладками. Або просто додавати його в теплий чай або готувати з неї морс. Варіантів споживання такого смачного і корисного варення маса, головне встигнути його заготовити, а взимку ви вже придумаєте, що з ним зробити.

Готуйте на здоров’я і приємного апетиту!

Заготівлю з смородини приготувала Ельбі.

Можливо, вам стане в нагоді рецепт джему зі смородини:

Джем з чорної смородини Рецепт смородинового джему – >>