Смородина протерта на зиму



З приходом літа щороку господині замислюються про заготовках овочів, фруктів і ягід на зиму. Безсумнівно, в зимовий період необхідно вживати різні продукти, що містять в собі максимум вітамінів. Одним з таких продуктів є чорна смородина. З неї можна заготовити на зиму традиційне варення, джем або навіть «сире» варення без варіння.

смородина протерта

смородина протерта

Чим же корисно сире протерте варення зі смородини?

Ну, по-перше, в його складі містяться вітаміни, здатні підтримувати імунітет людини на належному рівні. Крім того, смородина багата вітамінами B, E, P. Для отримання організмом необхідних вітамінів в день достатньо з’їдати всього-на-всього варення в розмірі декількох чайних ложок. Адже це зовсім небагато, навіть, якщо ви не любите надто солодкі продукти.

По-друге, в зимовий час кожен організм дуже потребує вітаміну С. Крім усього, чорна смородина багата і мікроелементами, наприклад, залізом, калієм, цинком.

При хвороби в холодний період в список лікарських препаратів краще поряд з лимонами включити і смородинове варення. Лікування в комплексі з вітамінним чаєм здатне значно прискорити процес лікування і наблизитися до повного одужання.

Отже, давайте перейдемо до приготування свіжого смородинового варення.

Протерта смородина не вимагає теплової обробки і завдяки своїм складом може довго зберігатися в коморі. Найбільш популярний вид смородини для цієї страви – чорна смородина. Меншу популярність придбали варіанти з червоної і білої смородини. Цей рецепт можете використовувати навіть якщо у вас немає плити. На мій погляд – це найпростіший рецепт заготовки смородини з цукром, яку вийде виготовити зовсім початківцям господаркам. Адже уявіть скільки часу необхідно буде стояти біля плити, а якщо вона ще й проводиться в кілька етапів. Загалом, нижче читаємо рецепт для ледарів, які люблять поласувати взимку чимось смачненьким.

як приготувати варення зі смородини без варіння

Складові:

  • чорна смородина 2 кг;
  • цукор 3 кг.

Процес приготування:

Перш за все, необхідно добре вимити ягоди, очистити від різного сміття і т. Д. Перекладаємо їх в друшляк, чекаємо, коли стече вся вода, далі укладаємо на рушник не товстим шаром і обсушуємо.

Насипаємо смородину у велику каструлю і засипаємо цукровим піском. Тут у порівнянні зі стандартним варенням кількість цукру збільшено в півтора рази.

Тепер перемішаємо ретельно все і залишаємо при кімнатній температурі. Необхідно домогтися розчинення всього цукру.

Щогодини-два перемішуйте масу і стежте за цукровим піском. Як правило, я ставлю смородину налаштовуватися на ніч. За моїми спостереженнями вона може бути готова вже і через 6 годин.

Закривати банки будемо закаточной машинкою. Тому, як тільки ми побачимо, що цукор весь розчинений, то підготуємо банки. У холодному вигляді перекладаємо в неї підготовлену смородиновий масу і закатати простерилизованной кришкою.

Смородина на зиму

Якщо всі ваші заготовки зберігаються в підвалі, то можна перенести її в прохолодне місце, якщо ж в коморі, то ставимо в комору.

Смородина без варіння

Тепер можна бути повністю впевненим, що взимку можна буде покуштувати смачного вітамінного чаю або виготовити якусь випічку. Якщо часу на випічку немає, то можна обійтися здобної булкою або батоном з варенням.

Автор рецепта і фото: Марія Олександрівна.