Перці фаршировані рисом і грибами



Фаршировані перці – це дуже смачне вегетаріанське блюдо. Нафарширувати перчик можна різними продуктами. Але сьогодні давайте використаємо для цього нешліфований рис, морква і гливи. Виходить такий перець дуже смачним – настільки, що навіть не вегетаріанці наминали його за обидві щоки  З такою ж начинкою можна приготувати вегетаріанські голубці, в зимовий час – це найдоступніший і смачний варіант.

Перець з грибами і рисом

До того ж, фарширований перець – це не обов’язково виключно літнє блюдо. На зиму можна заготовити целенькие перці, наприклад, заморозити їх. Або ж можна купити кілька штук свіжого – на щастя, в супермаркетах він продається цілий рік.

Складові:

  • 1 стакан нешліфований рису
  • 2 цибулі
  • 1 велика морква
  • 400 г глив
  • 5ст.л. рослинного масла
  • 5 великих солодких перців
  • сіль і мелений перець за смаком
  • 7-10 горошин запашного перцю
  • 1 лавровий лист
  • щіпка куркуми

Як приготувати фарширований перець з грибами і рисом:

Як я вже говорила, рис я брала нешліфований. Але якщо ви його не любите, то можна взяти звичайний. Рис промила кілька разів, потім відварити в підсоленій воді.

Рис промитий під водою

Очистила цибулини. Одна мені потрібна для того, щоб посмажити гриби, друга піде в начинку до перцям.

Ріпчаста цибуля

Отже, один лук нарізала.

Потім нарізала гливи.

Гливи на дошці

У гарячу сковороду додала приблизно 2 ст. л. рослинного масла, виклала лук, і через хвилину – гриби. Обсмажила приблизно протягом 10 хвилин.

Обсмажені цибулю з грибами

Нарізала другу цибулину.

Моркву і цибулю

Морква натерла.

терта морквина

Лук з морквою обсмажити в окремій сковороді. Потім виклала смажені гливи.

Цибуля, морква і гливи для начинки

Поперчити, трохи посолила. Виклала зварений рис.

Перемішала. Можна додати вершкове масло (за бажанням).

Вершкове масло

Перець (у мене був заморожений) нафарширувала рисово-грибний начинкою. Перці не розморожувати!

Виставила їх в казан. Додала перець горошком, куркуму, лавровий лист.

Фарширований заморожений перець

Залила окропом так, щоб він тільки покрив перець. Влила 1 ст.л. рослинного масла. І залишила на маленькому вогні гаситися приблизно протягом 20 хвилин.

Ось і все, смачний перець, фарширований рисом і вешенками, готовий!

Смачного!