Фаршировані перці – це дуже смачне вегетаріанське блюдо. Нафарширувати перчик можна різними продуктами. Але сьогодні давайте використаємо для цього нешліфований рис, морква і гливи. Виходить такий перець дуже смачним – настільки, що навіть не вегетаріанці наминали його за обидві щоки З такою ж начинкою можна приготувати вегетаріанські голубці, в зимовий час – це найдоступніший і смачний варіант.
До того ж, фарширований перець – це не обов’язково виключно літнє блюдо. На зиму можна заготовити целенькие перці, наприклад, заморозити їх. Або ж можна купити кілька штук свіжого – на щастя, в супермаркетах він продається цілий рік.
Складові:
- 1 стакан нешліфований рису
- 2 цибулі
- 1 велика морква
- 400 г глив
- 5ст.л. рослинного масла
- 5 великих солодких перців
- сіль і мелений перець за смаком
- 7-10 горошин запашного перцю
- 1 лавровий лист
- щіпка куркуми
Як приготувати фарширований перець з грибами і рисом:
Як я вже говорила, рис я брала нешліфований. Але якщо ви його не любите, то можна взяти звичайний. Рис промила кілька разів, потім відварити в підсоленій воді.
Очистила цибулини. Одна мені потрібна для того, щоб посмажити гриби, друга піде в начинку до перцям.
Отже, один лук нарізала.
Потім нарізала гливи.
У гарячу сковороду додала приблизно 2 ст. л. рослинного масла, виклала лук, і через хвилину – гриби. Обсмажила приблизно протягом 10 хвилин.
Нарізала другу цибулину.
Морква натерла.
Лук з морквою обсмажити в окремій сковороді. Потім виклала смажені гливи.
Поперчити, трохи посолила. Виклала зварений рис.
Перемішала. Можна додати вершкове масло (за бажанням).
Перець (у мене був заморожений) нафарширувала рисово-грибний начинкою. Перці не розморожувати!
Виставила їх в казан. Додала перець горошком, куркуму, лавровий лист.
Залила окропом так, щоб він тільки покрив перець. Влила 1 ст.л. рослинного масла. І залишила на маленькому вогні гаситися приблизно протягом 20 хвилин.
Ось і все, смачний перець, фарширований рисом і вешенками, готовий!
Смачного!