Соєвий сир тофу з рисом і овочами



Дикий рис з тофу Рис з тофу, брокколі і солодким перцем

Завдяки високому вмісту рослинних білків, тофу вважається дуже корисним і цінним продуктом для вегетаріанців або веганів. Соєвий сир готується з сої, а точніше – з соєвого молока, який змішують з гіпсом (так! Так !, саме з гіпсом) і пресують.

Незважаючи на такий оригінальний рецепт приготування, тофу має прісний, швидше за нейтральний смак. Завдяки чому основний смак соєвого сиру надають соуси і спеції, які додаються під час приготування.

Досить обсмажити соєвий сир на рослинній олії, а потім додати соєвий соус (знову ж соя!) І трохи часнику або асафетиди, як прісний сир стане неймовірно ароматним і яскравим на смак.

А ще смачніше, подати кубики смаженого тофу разом з сезонними овочами та диким (нешліфованим рисом). Саме таке блюдо дуже часто можна побачити в маленьких закусочних в Китаї, Сінгапурі, Малайзії і деяких інших азіатських країнах. Як правило, скибочки тофу обсмажують разом з дрібно нарізаними овочами і гострим соусом в Воге (глибока сковорода) не більше 2-4 хвилин. Таким чином соєвий сир покривається золотою скоринкою і просочується соком овочів, а овочі, в свою чергу, встигають злегка підрум’янитися, при цьому залишаючись свіжими і, практично сирами всередині. Потім овочі і тофу подають до рисової локшини або відварного рису – це ідеальне поєднання!

Обсмажені овочі з тофу

Отже, щоб приготувати тофу з рисом і овочами будинку, нам знадобиться:

  • 1 ст. нешліфований рису (бурий, дикий рис)
  • 1/2 упаковки соєвого сиру тофу
  • 1 солодкий перець червоного кольору
  • 1/3 ст. консервованої або свіжої кукурудзи
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 брокколі маленького розміру
  • 1/2 пучка свіжого шпинату
  • 1 ч. Л. коричневого цукру
  • свіжий імбир за смаком
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • соєвий соус (не більше 1/4 ст.)
  • мелений червоний перець
  • сіль за смаком

Як приготувати тофу з овочами і рисом по-китайськи

Рис відварити до готовності.

Збити блендером або віночком соєвий соус, цукор, мелений червоний перець, сіль, рослинне масло, дрібно нарізаний часник і трохи імбиру, натертого на дрібній тертці.

Поставити сковороду на «середній» вогонь. Вилити соус і розігріти його. Потім додати кубики тофу і обсмажити до рум’яної скоринки. Слідом додати суцвіття брокколі, солодкий перець (нарізаний на тонкі смужки) і кукурудзу. Обсмажити протягом 2-3 хвилин, щоб овочі залишилися злегка хрусткими.

Змішати готові овочі зі свіжим листям шпинату.

Викласти на тарілку рис з овочами і тофу, і можна подавати до столу!

3

Смачного!