Рис з тофу, брокколі і солодким перцем
Завдяки високому вмісту рослинних білків, тофу вважається дуже корисним і цінним продуктом для вегетаріанців або веганів. Соєвий сир готується з сої, а точніше – з соєвого молока, який змішують з гіпсом (так! Так !, саме з гіпсом) і пресують.
Незважаючи на такий оригінальний рецепт приготування, тофу має прісний, швидше за нейтральний смак. Завдяки чому основний смак соєвого сиру надають соуси і спеції, які додаються під час приготування.
Досить обсмажити соєвий сир на рослинній олії, а потім додати соєвий соус (знову ж соя!) І трохи часнику або асафетиди, як прісний сир стане неймовірно ароматним і яскравим на смак.
А ще смачніше, подати кубики смаженого тофу разом з сезонними овочами та диким (нешліфованим рисом). Саме таке блюдо дуже часто можна побачити в маленьких закусочних в Китаї, Сінгапурі, Малайзії і деяких інших азіатських країнах. Як правило, скибочки тофу обсмажують разом з дрібно нарізаними овочами і гострим соусом в Воге (глибока сковорода) не більше 2-4 хвилин. Таким чином соєвий сир покривається золотою скоринкою і просочується соком овочів, а овочі, в свою чергу, встигають злегка підрум’янитися, при цьому залишаючись свіжими і, практично сирами всередині. Потім овочі і тофу подають до рисової локшини або відварного рису – це ідеальне поєднання!
Отже, щоб приготувати тофу з рисом і овочами будинку, нам знадобиться:
- 1 ст. нешліфований рису (бурий, дикий рис)
- 1/2 упаковки соєвого сиру тофу
- 1 солодкий перець червоного кольору
- 1/3 ст. консервованої або свіжої кукурудзи
- 2 зубчики часнику
- 1/2 брокколі маленького розміру
- 1/2 пучка свіжого шпинату
- 1 ч. Л. коричневого цукру
- свіжий імбир за смаком
- 2 ст. л. рослинного масла
- соєвий соус (не більше 1/4 ст.)
- мелений червоний перець
- сіль за смаком
Як приготувати тофу з овочами і рисом по-китайськи
Рис відварити до готовності.
Збити блендером або віночком соєвий соус, цукор, мелений червоний перець, сіль, рослинне масло, дрібно нарізаний часник і трохи імбиру, натертого на дрібній тертці.
Поставити сковороду на «середній» вогонь. Вилити соус і розігріти його. Потім додати кубики тофу і обсмажити до рум’яної скоринки. Слідом додати суцвіття брокколі, солодкий перець (нарізаний на тонкі смужки) і кукурудзу. Обсмажити протягом 2-3 хвилин, щоб овочі залишилися злегка хрусткими.
Змішати готові овочі зі свіжим листям шпинату.
Викласти на тарілку рис з овочами і тофу, і можна подавати до столу!
Смачного!