Вегетаріанська смажена риба з тофу



Риба з тофу з норм Риба з тофу

Вегетаріанська смажена риба – рецепт смачної гарячої закуски, під час приготування якої не постраждає жодна рибка! Веганська риба за смаком дуже нагадує оригінал, однак, не вегетаріанець відразу визначить рослинну заміну. Швидше за все складно буде зрозуміти з чого виконано блюдо, адже погодьтеся, важко здогадатися, що рибу можна відтворити з соєвого тофу або адигейського сиру (панір)? Проте – це так, готується вегетаріанська риба з тофу в клярі з борошна зі спеціями. А рибний смак закуски дають водорості норі, точно такі ж, як ви використовуєте при приготуванні суші і ролів.

Вегетаріанці, які вживають молочні продукти, можуть використовувати адигейський сир (сир без сичужного ферменту). Вегани або ті, що постять зуміють повторити рибу з тофу. Щоб полегшити процес готування вибирайте щільний тофу, де мало води. Шовковий тофу більше підходить для супів, салатів, соусів, крему або суші, а щільний сорт (західний або азіатський) – для смаження в олії або запіканні в духовці.

Нам знадобиться:

  • упаковка соєвого сиру (400-500 гр.)
  • 1-2 листа норі
  • 4 зубчики часнику
  • 1 маленький цибулю шалот або ріпчаста цибуля
  • 1 маленький перець халапеньо (можна замінити на мелений червоний перець за смаком)
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ч. Л. каррі
  • 0,5 ч. Л. паприки
  • 4 ст. л. з гіркою борошна
  • вода
  • сіль, перець за смаком

Риба з тофу

Щоб приготувати скибочки тофу в формі маленьких рибних «стейків» використовуйте формочки для печива. Якщо у вас немає підходящої форми, тоді рибок можна вирізати самостійно ножем. Або просто нарізати соєвий сир брусочками. Скибочки риби повинні бути не більше 4 см. У висоту, адже тофу потрібно встигнути просочитися маслом і спеціями під час смаження.

соєвий тофу

Залийте стейки соєвим соусом, додайте 0,5 чл. л. каррі і 0,5 ч. л. паприки. Пропустіть через прес кілька зубчиків часнику і змішайте з маринадом. Якщо соєвий соус не солоний або мало солоний, додайте трохи солі і перцю. Залиште тофу на 5-10 хв. А тим часом підготуйте кляр.

Змішайте борошно, 0,5 ч. Л. каррі, сіль. Влийте трохи води щоб замісити тісто, як на млинці. Тісто не повинно бути занадто густим, але й не надто рідким, щоб можна було занурювати рибні палички в кляр і потім обсмажувати на рослинній олії.

Кляр без яєць

Додайте в кляр 2 зуб. часнику, пропущеного через прес, дрібно нарізану цибулю і червоний перець. Ретельно перемішайте і спробуйте на сіль.

Наріжте водорості норі на смужки, які по ширині будуть такі ж, як «спинка» (бічна сторона) риби. Злегка змочіть водорості, щоб вони легко прилипали до тофу.

До мариновані шматочку тофу приклейте смужку водорості по бічній стороні. Нори можуть трохи зісковзувати, притримуйте їх акуратно двома пальцями.

Вмочіть тофу загорнутий в норі в кляр, потім відразу ж покладіть на розпечене масло в сковороду. І так кожен шматочок. Обсмажте до хрусткої скоринки, приблизно, 1-2 хв. з кожного боку.

Тофу в клярі

Цибуля, часник і червоний перець в клярі створюють приємну «рибну» текстуру. Кляр і норі виходять хрусткими і маслянистими, а ось тофу всередині навпаки – ніжний, злегка пряний.

Подавати вегетаріанську смажену рибу з тофу можна до картопляного пюре, рису зі стручкової квасолею і морквою, печеному картоплі, до пюре з цвітної капусти та інших овочевих гарнірів або свіжим овочам і салатів.

Риба з рисом

Веганські рибу можна приготувати і без клярі, просто загорніть скибочки тофу в норі і обсмажте на сковороді кілька хвилин.

Смачного!