Шашлик з тофу з кабачками і солодким перцем
Поїздки за місто на природу завжди супроводжуються пікніком, який є одним з ключових моментів такого відпочинку.
Соковитий шашлик, овочі-гриль, свіжі салати і гарячий чай з термоса – це традиційні страви та напої, які зазвичай готуються на пікніку.
Головний атрибут такого бенкету – шашлик: у кого-то він м’ясної (що не має до нас, вегетаріанцям, ніякого відношення), хтось за основу бере м’ясо сейтан, а хтось віддає перевагу шашлику з соєвого сиру тофу. Мабуть, шашлик з тофу – це найдоступніший, швидкий і дуже смачний варіант веганскої шашлику.
Соєвий сир, в свіжому вигляді, не має яскраво-вираженого смаку, але варто лише злегка прокоптить скибочки тофу над вугіллям, як ці ніжні шматочки покриваються легкої золотистої, хрусткою скоринкою, залишаючись при цьому дуже м’якими і соковитими всередині. Димок з багаття додасть шашличку аромат копчення, що зробить веганські шашлик неймовірно смачним.
Тофу не обов’язково маринувати або подавати з соусом: трохи солі і чорного перцю під час приготування цілком достатньо. Якщо ви плануєте пікнік заздалегідь, то соєвий сир можна замочити на ніч в солоній воді, щоб сир рівномірно просочився сіллю. Такий розчин (ропа) допоможе зберігати тофу в свіжому вигляді близько тижня (в холодильнику).
З сиром з сої чудово поєднуються свіжі або печені овочі: кабачки, солодкий перець, помідори, синенькі, а також гриби.
Для приготування шашлику з тофу з овочами підійдуть абсолютно будь-які овочі, головне – нарізати їх пропорційно, щоб час приготування на багатті було, приблизно, однаковим. Тофу ж досить покоптіться і 10 -15 хвилин. Тому під час готування краще орієнтуватися на овочі.
Отже, щоб приготувати вегетаріанський шашлик з тофу з овочами на багатті, знадобиться:
- 1 пачка соєвого сиру тофу (400-500 гр.)
- 1 великий кабачок або 2 маленьких
- 3 солодких перцю
- сіль
- мелений чорний перець
- тонкі шампури (краще з дерева)
- мангал., вогнище
Шашлички з тофу на вугіллі – рецепт приготування
1. Перець очистити від насіння, нарізати на невеликі шматочки. Кабачок нарізати кільцями.
2. Соєвий сир нарізати товстими кубиками.
3. Дерев’яні палички або шампури з дерева змочити у воді, щоб дерево відволожилося і не спалахувало під час приготування.
4. Нанизати овочі і тофу на палички.
5. Підвісити шампури над вугіллям, приблизно, в 30-40 см. Від вугілля. Димок і жар, який буде йти від догоряє багаття добре прокоптить тофу.
6. Коли солодкий перець і кабачки будуть готові, можна знімати шашлики з вогню і подавати на стіл.
Тофу приготований на вугіллі, за смаком нагадує плавлений сирок, але має зовсім іншу консистенцію. Скибочки рум’яного соєвого сиру можна загортати в лаваш і подавати зі свіжими овочами і гострим соусом, додавати в теплі салати, начиняти веганські пельмені або подавати як основну страву до будь-якого гарніру.
Смачного!