Намазка з тофу – соєвий паштет із зеленню і спеціями



Любіть бутерброди? Тоді спробуйте приготувати смачний паштет з тофу з додаванням спецією і зелені. Цей смачний варіант намазки на хліб або грінки навряд чи когось залишити байдужим – адже паштет виходить досить незвичайним, і відразу визначити, з чого він виготовлений, досить складно.

соєвий паштет

Якщо вам подобається така ідея, то можу запропонувати ще кілька незвичайних варіантів!

Веганські (якщо замінити ДХІ на рослинне масло) і вегетаріанські рецепти:

  1. З моркви з тофу;
  2. З сочевиці;
  3. З квасолі з грибами;
  4. З опеньків;
  5. З баклажанів;
  6. з нуту

А щоб підсилити смак готового соєвого паштету, пропоную використовувати спеції і свіжу зелень. Звичайно, можна і часничок, але тоді це буде варіант перекусу виключно в вихідний день. А для тих, хто бере бутерброди на роботу, підійде саме цей рецепт.

Паштет готується досить просто, головне, мати під рукою блендер. І тоді вже через 2 хвилини можна намазувати хлібець. До речі, можна додати трохи будь-яких смажених грибів, і тоді намазки буде з грибною ноткою.

Складові:

  • тофу – 200 г;
  • паприка – щіпка;
  • суміш перців – щіпка;
  • соєвий соус – 2 ст.л .;
  • петрушка – пучок;
  • кайенскийперець – маленька щіпка

Як приготувати паштет з тофу:

Ось такий шматочок соєвого сиру у мене:

У чашу блендера кинула нарізаний невеликими шматочками тофу.

Кинула паприку, суміш перців. І трохи кайенского перцю. З ним, до речі, потрібно бути обережним, вважається, що це найгостріший з існуючих видів перців, тому багато сипати його не потрібно.

Каенского пере і паприка

Кинула зелень петрушки.

Влила соєвий соус.

І скористалася занурювальним блендером- м’який сир він буквально за 30 секунд перетворив в паштет.

Ось так кришиться по лезом блендера після першої секунди:

Однорідна маса через пів хвилини:

Ось і все, смачний і незвичайний паштет (веганські намазки для бутербродів), приготований з тофу, готовий.

З чорним хлібом взагалі бомба!

Смачного!