Любіть бутерброди? Тоді спробуйте приготувати смачний паштет з тофу з додаванням спецією і зелені. Цей смачний варіант намазки на хліб або грінки навряд чи когось залишити байдужим – адже паштет виходить досить незвичайним, і відразу визначити, з чого він виготовлений, досить складно.
Якщо вам подобається така ідея, то можу запропонувати ще кілька незвичайних варіантів!
Веганські (якщо замінити ДХІ на рослинне масло) і вегетаріанські рецепти:
- З моркви з тофу;
- З сочевиці;
- З квасолі з грибами;
- З опеньків;
- З баклажанів;
- з нуту
А щоб підсилити смак готового соєвого паштету, пропоную використовувати спеції і свіжу зелень. Звичайно, можна і часничок, але тоді це буде варіант перекусу виключно в вихідний день. А для тих, хто бере бутерброди на роботу, підійде саме цей рецепт.
Паштет готується досить просто, головне, мати під рукою блендер. І тоді вже через 2 хвилини можна намазувати хлібець. До речі, можна додати трохи будь-яких смажених грибів, і тоді намазки буде з грибною ноткою.
Складові:
- тофу – 200 г;
- паприка – щіпка;
- суміш перців – щіпка;
- соєвий соус – 2 ст.л .;
- петрушка – пучок;
- кайенскийперець – маленька щіпка
Як приготувати паштет з тофу:
Ось такий шматочок соєвого сиру у мене:
У чашу блендера кинула нарізаний невеликими шматочками тофу.
Кинула паприку, суміш перців. І трохи кайенского перцю. З ним, до речі, потрібно бути обережним, вважається, що це найгостріший з існуючих видів перців, тому багато сипати його не потрібно.
Кинула зелень петрушки.
Влила соєвий соус.
І скористалася занурювальним блендером- м’який сир він буквально за 30 секунд перетворив в паштет.
Ось так кришиться по лезом блендера після першої секунди:
Однорідна маса через пів хвилини:
Ось і все, смачний і незвичайний паштет (веганські намазки для бутербродів), приготований з тофу, готовий.
З чорним хлібом взагалі бомба!
Смачного!