Вітаю всіх вегетаріанців і інших відвідувачів даного сайту! Мене звуть Оксана, я дуже люблю готувати, а особливо добре у мене виходить солодка випічка. Будь-які торти, тістечка, пиріжки та пироги я готую без яєць, іноді використовую молочні продукти, як в цьому рецепті. Запевняю вас, що випічка без яєць набагато смачніше яєчної, тісто також добре піднімається і пропікається. А якщо замінити яйця на банан, то десерт набуває неймовірний смак: в міру солодкий, з тропічними нотками.
На цьому сайті вже багато рецептів манника, але шоколадно-кокосового ще немає, тому мені не терпиться поділитися з вами. Чи готові?
Складові:
- 1 банан;
- 1 стакан кефіру або ряжанки;
- 1/2 склянки цукру (або менше, за смаком);
- 1,5 склянки манки;
- 1 ч. Л. соди без гірки, гашене оцтом;
- 1/4 склянки кокосової стружки;
- 1/4 склянки гарячого шоколаду або 1 ч. Л. какао + 1/5 склянки води;
- ягоди для прикраси.
Кокосовий маннік з бананом і шоколадом
Я готую відразу в формі для випікання, щоб потім менше мити посуд. Але можна замісити рідке тісто в окремому посуді, а потім перелити в формочку.
Насипала манну крупу.
Влила ряжанку.
Придушила виделкою банан до однорідної консистенції.
Змішала фрукт з тестом.
Погасила соду оцтом, змішала з іншими інгредієнтами.
Слідом – гарячий шоколад.
Насипала половину порції кокосової стружки.
Ретельно все перемішала. Вийшло тісто – густа сметана.
Поставила запікатися в розігріту духовку при t 180-200С, приблизно, на 20-25 хвилин. Все залежить від духовки.
За 3 хв. до готовності пирога присипала його зверху стружкою. Я не робила цього раніше, щоб кокос не пригоріла.
Вийняла з духовки, дала охолонути. А потім красиво прикрасила дольками полуниці. Можна було залишити трохи шоколаду і полити їм зверху десерт.
Мій маннік з кокосовою стружкою і бананом вийшов настільки ароматним, що запах розійшовся по всьому будинку, впевнена, що сусіди були б не проти покуштувати шматочок смачного пирога. Так що порцію манника можна сміливо помножити на два, щоб потім порадувати своїх друзів, родину і сусідів.
Смачного!