Пиріжки з черемхою



Пиріжки з черемхою дуже популярні на Уралі і в Сибіру, ​​а ось на європейській частині поки є екзотикою. Часто запитують, з чим можна порівняти їх смак, але відповісти на це питання неможливо. Вони не схожі ні на що, хоча в них відчуваються мигдальні нотки. Все це означає, що таке треба приготувати самому і спробувати. Для цих пиріжків найкраще підходить опарне дріжджове тісто з здобою. Начинку ж можна приготувати не тільки з медом, а й з цукром. Теж буде смачно!

Пиріжки з черемхою печені в духовці

Пиріжки з черемхою

як приготувати пиріжки з черемхою

Кількість пиріжків – 20 шт.
Час підготовки – 10 хвилин
Час приготування – 45 хвилин +2 год. 45 хвилин (час на вистойку)

Складові:

тісто:

  • борошно пшеничне – 450 г,
  • молоко жирністю 3,2% – 250 мл,
  • жовтки яєчні – 5 шт.,
  • цукор-пісок – 180 г,
  • масло вершкове – 70 г,
  • дріжджі свіжі пресовані – 40 г,
  • сіль – 0,5 ч. ложки,
  • ванільний цукор – 15 г.

начинка:

  • черемха сушена мелена – 75 г,
  • мед натуральний – 75 г,
  • вода – 50 мл,
  • масло рослинне – 1 ст. ложка (для змащування дека),
  • яйця курячі – 1 шт. (Для змащування пиріжків).

Процес приготування:

Підготуємо всі необхідні інгредієнти для тіста.

Інгредієнти для тіста

Борошно просеем через сито для збагачення киснем повітря і видалення грудочок.

просіяне борошно

З’єднаємо цукор-пісок, ванільний цукор і яєчні жовтки.

Цукор яєчні жовтки

Віночком добре перемішати масу до побіління.

Збита маса віночком

Дріжджі покришимо в миску, заллємо 50 мл теплого (35 ° С) молока, добре розмішати і поставимо в тепле місце. Як тільки на поверхні з’явиться легка піна – опара готова.

дріжджі молоко

У велику високу каструлю викладемо розтерті з цукром жовтки, вилити опару і залишився тепле молоко і добре розмішати.

Опара жовтки з цукром

Лівою рукою поступово підсипає борошно, а правою розмішуємо масу лопаткою.

підсипати муку

Вимішуємо тісто до однорідності.

вимісити тісто

В кінці замісу вливаємо розтоплене і охолоджене вершкове масло.

Тісто вершкове масло

Суміш остаточно вимішуємо до отримання легкого, пишного, м’якого тесту. Дріжджове тісто на жовтках ні в якому разі не повинно бути крутим, воно майже тече і має консистенцію густої сметани.

Дріжджове тісто на жовтках

Накриваємо каструлю з тестом для дріжджових пиріжків рушником і ставимо в тепле місце. Через годину бродіння тісто обминають і залишаємо для остаточного дображивания ще на 1,5 години. Тісто має збільшитися в обсязі в 2-3 рази.

Тісто для пиріжків

Підготуємо всі необхідні інгредієнти для начинки.

Інгредієнти для начинки

У невеликій каструлі з’єднаємо мед, черемху і воду.

Мед вода черемха

Масу добре перемішати віночком.

Масу змішати віночком

Поставимо каструлю на слабкий вогонь і при постійному помішуванні проварити масу до загусання, т. Е. До отримання пюре.

Пюре з черемхи з медом

Готове тісто обминають, розділимо на шматочки вагою близько 50 г і скачаємо з них кульки.

Кульки з тіста

Кожен кульку руками разомнём в коржик і намажемо на неї начинку.

Коржик з тіста з начинкою

Скачаємо корж в рулетик і ребром долоні притиснемо (розплющити) кінці рулетики.

сформувати пиріжок

Кінці рулету накладемо внахлест один на одного і зліпимо.

Як зробити пиріжок

Пиріжки перевертаємо зліпленим швом вниз.

Пиріжки в духовці

Всі підготовлені пиріжки з черемхою викладаємо на деко, змащене маслом, злегка прикриваємо рушником і даємо расстояться протягом 15 хвилин.

Пиріжки з черемхою рецепт

Дуже обережно змащуємо заготовки збитим яйцем.

Пиріжки збиті яйця

Випікаємо черемхові пиріжки при температурі 240 ° С протягом 12-15 хвилин. Готову випічку злегка скроплюємо з пульверизатора теплою водою, накриваємо рушником і залишаємо на 10-15 хвилин.

дріжджові пиріжки

Приємного чаювання!

Готові пиріжки з черемхою

Спеціально для сайту Хороші рецепти: Ірина Константинова