Пиріжки з черемхою дуже популярні на Уралі і в Сибіру, а ось на європейській частині поки є екзотикою. Часто запитують, з чим можна порівняти їх смак, але відповісти на це питання неможливо. Вони не схожі ні на що, хоча в них відчуваються мигдальні нотки. Все це означає, що таке треба приготувати самому і спробувати. Для цих пиріжків найкраще підходить опарне дріжджове тісто з здобою. Начинку ж можна приготувати не тільки з медом, а й з цукром. Теж буде смачно!
Пиріжки з черемхою печені в духовці
як приготувати пиріжки з черемхою
Кількість пиріжків – 20 шт.
Час підготовки – 10 хвилин
Час приготування – 45 хвилин +2 год. 45 хвилин (час на вистойку)
Складові:
тісто:
- борошно пшеничне – 450 г,
- молоко жирністю 3,2% – 250 мл,
- жовтки яєчні – 5 шт.,
- цукор-пісок – 180 г,
- масло вершкове – 70 г,
- дріжджі свіжі пресовані – 40 г,
- сіль – 0,5 ч. ложки,
- ванільний цукор – 15 г.
начинка:
- черемха сушена мелена – 75 г,
- мед натуральний – 75 г,
- вода – 50 мл,
- масло рослинне – 1 ст. ложка (для змащування дека),
- яйця курячі – 1 шт. (Для змащування пиріжків).
Процес приготування:
Підготуємо всі необхідні інгредієнти для тіста.
Борошно просеем через сито для збагачення киснем повітря і видалення грудочок.
З’єднаємо цукор-пісок, ванільний цукор і яєчні жовтки.
Віночком добре перемішати масу до побіління.
Дріжджі покришимо в миску, заллємо 50 мл теплого (35 ° С) молока, добре розмішати і поставимо в тепле місце. Як тільки на поверхні з’явиться легка піна – опара готова.
У велику високу каструлю викладемо розтерті з цукром жовтки, вилити опару і залишився тепле молоко і добре розмішати.
Лівою рукою поступово підсипає борошно, а правою розмішуємо масу лопаткою.
Вимішуємо тісто до однорідності.
В кінці замісу вливаємо розтоплене і охолоджене вершкове масло.
Суміш остаточно вимішуємо до отримання легкого, пишного, м’якого тесту. Дріжджове тісто на жовтках ні в якому разі не повинно бути крутим, воно майже тече і має консистенцію густої сметани.
Накриваємо каструлю з тестом для дріжджових пиріжків рушником і ставимо в тепле місце. Через годину бродіння тісто обминають і залишаємо для остаточного дображивания ще на 1,5 години. Тісто має збільшитися в обсязі в 2-3 рази.
Підготуємо всі необхідні інгредієнти для начинки.
У невеликій каструлі з’єднаємо мед, черемху і воду.
Масу добре перемішати віночком.
Поставимо каструлю на слабкий вогонь і при постійному помішуванні проварити масу до загусання, т. Е. До отримання пюре.
Готове тісто обминають, розділимо на шматочки вагою близько 50 г і скачаємо з них кульки.
Кожен кульку руками разомнём в коржик і намажемо на неї начинку.
Скачаємо корж в рулетик і ребром долоні притиснемо (розплющити) кінці рулетики.
Кінці рулету накладемо внахлест один на одного і зліпимо.
Пиріжки перевертаємо зліпленим швом вниз.
Всі підготовлені пиріжки з черемхою викладаємо на деко, змащене маслом, злегка прикриваємо рушником і даємо расстояться протягом 15 хвилин.
Дуже обережно змащуємо заготовки збитим яйцем.
Випікаємо черемхові пиріжки при температурі 240 ° С протягом 12-15 хвилин. Готову випічку злегка скроплюємо з пульверизатора теплою водою, накриваємо рушником і залишаємо на 10-15 хвилин.
Приємного чаювання!
Спеціально для сайту Хороші рецепти: Ірина Константинова