Сьогодні перший раз в житті я приготувала овочеві Спрінг роли (spring rolls), а якщо точніше, то чи не роли, а конвертики.
Я настільки захопилася процесом приготування цієї смакоти, що зовсім забула, що правильніше було б надати роллам їхню справжню форму. Звернув начинку майже в половину всієї порції, я зрозуміла свою помилку. Але було вже пізно щось міняти. Мабуть, крім цієї помилки, промахів більше не було. Я можу сміливо сказати, що перший млинець вийшов зовсім комом! Сьогодні я і моя сім’я повечеряли найсмачнішими конвертиками з рисового паперу з начинкою з грибів, цибулі, шпинату і соєвих проростків. З упевненістю заявляю, що це точно не останній раз, коли я буду готувати спринг роли!
Що робити з рисової папером?
Рисовий папір для spring rolls можна знайти у великих магазинах (супермаркетах), в крамницях здорового харчування або в вегетаріанських точках., Крім того, можна замовити в інтернеті.
Як правильно використовувати папір? У теплу воду або воду кімнатної температури, налиту в широку тарілку з високими бортиками занурюємо 1 лист рисового паперу. Через 10-15 секунд, коли текстура на дотик стане м’якою і гладкою, навіть трохи слизькою, дістаньте лист з води. Робити це потрібно дуже акуратно, папір може порватися або злипнутися. Візьміть аркуш двома руками з лівого і з правого боку, підніміть вгору і дайте воді трохи стекти. Потім «розстеліть» рисовий папір на тарілці. Тепер залишиться покласти по центру начинку, скрутити рол або конвертик.
Роли можна подавати в такому вигляді або обсмажити на олії до хрусткої (расслаивающейся) золотий скоринки. Справа смаку! До спринг роллам обов’язково потрібно підготувати соус, найкраще – соєвий., Також в залежності від начинки підійде кисло-солодкий соус, гострий чилі і так далі.
Складові:
- 1 упаковка рисового паперу (мінімум 10 листів середнього діаметра)
- 1 пучок шпинату
- 1 велика цибулина
- 200 гр. грибів будь-якого сорту, крім глив
- 200 гр. проростків сої (думаю, що з легкістю можна замінити на свіжий огірок)
- свіжий перець чилі за смаком
- соєвий соус
- рослинна олія
- трохи солі і чорного перцю
Як зробити спринг роли з овочами і грибами
Нарізаю цибулю дрібним кубиком. Гриби – великими шматочками.
Шпинат порубала на 3-4 частини. Соєві паростки залишила, як є. Попередньо промила все під проточною водою і трохи підсушила рушником.
В першу чергу обсмажую цибулю і трохи свіжого чилі, так як дуже люблю гостре. Приблизно 3-4 ст. л. рослинного масла для 1 великої цибулини і 200-х гр. грибів.
Додаю гриби. Обсмажую поки не з’являться «рум’яні боки».
Цибулю і гриби підсмажилися, я додаю зовсім небагато солі, так як планую є спринг роли з соєвим соусом.
До речі, на цьому етапі я прибрала колечко гострого перцю, щоб потім кому-небудь не було сюрпризом в рол.
На окреме сковорідці тушу шпинат і соєві проростки буквально 2-3 хв. Проростки залишаю соковитими і хрусткими. А шпинат за такий короткий час не втратить свій яскравий зелений колір і насичений смак. Також солю зовсім трохи.
Відставляю в сторонку гриби із зеленню щоб трохи охололи. Тим часом трохи підігрівають воду для рисового паперу. Хоча і кімнатна температура води теж цілком підходить. На упаковці написано, що потрібна тепла вода, тому дотримуюся інструкцію для першого разу. Головне, не занурювати рисові листи в гарячу воду, один раз зробила так і лист весь скукожілся і злипнувся, так що не повторюйте моєї помилки.
Беру окремо лист і маку на 10-15 секунд в воду, трохи притиснула руками, щоб він не спливав вгору. Як тільки руками відчула, що текстура змінилася, дістала лист і дуже акуратно розстелила на тарілці. Це було схоже на целофановий пакет або харчову плівку.
Трохи зморщилася папір, але це не страшно. Особливо для першого разу.
По центру кладу смажені гриби з цибулею і шпинат з проростками.
Тепер загортаю. Спочатку лівою стороною листа накриваю начинку.
Потім нижню частину також підвертається в центр.
Після – праву сторону і верхній край.
А ось я вже завернула все спринг роли. Вийшло 10 штук. На тарілці 9, один з’їла з апетитом, зняла пробу, як то кажуть.
Я не знаю, наскільки апетитно вони виглядають для вас. Але це було дуже смачно! Соковиті гриби, шпинат, зліг хрусткі проростки загорнуті в ніжну рисовий папір. Ми мачали спринг роли в соєвий соус і це було ідеальне поєднання. Є їх можна як гарячими, так і в холодному вигляді.
Дякую всім за увагу, чекаю відгуків або ваші рецепти веганських спринг ролів.
Krista Veggi.