Спрінг роли з грибами, шпинатом і соєвими паростками



Сьогодні перший раз в житті я приготувала овочеві Спрінг роли (spring rolls), а якщо точніше, то чи не роли, а конвертики.

Спрінг роли з грибами

Я настільки захопилася процесом приготування цієї смакоти, що зовсім забула, що правильніше було б надати роллам їхню справжню форму. Звернув начинку майже в половину всієї порції, я зрозуміла свою помилку. Але було вже пізно щось міняти. Мабуть, крім цієї помилки, промахів більше не було. Я можу сміливо сказати, що перший млинець вийшов зовсім комом! Сьогодні я і моя сім’я повечеряли найсмачнішими конвертиками з рисового паперу з начинкою з грибів, цибулі, шпинату і соєвих проростків. З упевненістю заявляю, що це точно не останній раз, коли я буду готувати спринг роли!

Що робити з рисової папером?

Рисовий папір для spring rolls можна знайти у великих магазинах (супермаркетах), в крамницях здорового харчування або в вегетаріанських точках., Крім того, можна замовити в інтернеті.

Як правильно використовувати папір? У теплу воду або воду кімнатної температури, налиту в широку тарілку з високими бортиками занурюємо 1 лист рисового паперу. Через 10-15 секунд, коли текстура на дотик стане м’якою і гладкою, навіть трохи слизькою, дістаньте лист з води. Робити це потрібно дуже акуратно, папір може порватися або злипнутися. Візьміть аркуш двома руками з лівого і з правого боку, підніміть вгору і дайте воді трохи стекти. Потім «розстеліть» рисовий папір на тарілці. Тепер залишиться покласти по центру начинку, скрутити рол або конвертик.

Роли можна подавати в такому вигляді або обсмажити на олії до хрусткої (расслаивающейся) золотий скоринки. Справа смаку! До спринг роллам обов’язково потрібно підготувати соус, найкраще – соєвий., Також в залежності від начинки підійде кисло-солодкий соус, гострий чилі і так далі.

Складові:

  • 1 упаковка рисового паперу (мінімум 10 листів середнього діаметра)
  • 1 пучок шпинату
  • 1 велика цибулина
  • 200 гр. грибів будь-якого сорту, крім глив
  • 200 гр. проростків сої (думаю, що з легкістю можна замінити на свіжий огірок)
  • свіжий перець чилі за смаком
  • соєвий соус
  • рослинна олія
  • трохи солі і чорного перцю

Як зробити спринг роли з овочами і грибами

Нарізаю цибулю дрібним кубиком. Гриби – великими шматочками.

Шпинат порубала на 3-4 частини. Соєві паростки залишила, як є. Попередньо промила все під проточною водою і трохи підсушила рушником.

Гриби, цибулю і овочі

В першу чергу обсмажую цибулю і трохи свіжого чилі, так як дуже люблю гостре. Приблизно 3-4 ст. л. рослинного масла для 1 великої цибулини і 200-х гр. грибів.

Лук і чилі

Додаю гриби. Обсмажую поки не з’являться «рум’яні боки».

Гриби з цибулею

Цибулю і гриби підсмажилися, я додаю зовсім небагато солі, так як планую є спринг роли з соєвим соусом.

До речі, на цьому етапі я прибрала колечко гострого перцю, щоб потім кому-небудь не було сюрпризом в рол.

Смажені гриби і цибулю

На окреме сковорідці тушу шпинат і соєві проростки буквально 2-3 хв. Проростки залишаю соковитими і хрусткими. А шпинат за такий короткий час не втратить свій яскравий зелений колір і насичений смак. Також солю зовсім трохи.

Проростки і шпинат

Відставляю в сторонку гриби із зеленню щоб трохи охололи. Тим часом трохи підігрівають воду для рисового паперу. Хоча і кімнатна температура води теж цілком підходить. На упаковці написано, що потрібна тепла вода, тому дотримуюся інструкцію для першого разу. Головне, не занурювати рисові листи в гарячу воду, один раз зробила так і лист весь скукожілся і злипнувся, так що не повторюйте моєї помилки.

Беру окремо лист і маку на 10-15 секунд в воду, трохи притиснула руками, щоб він не спливав вгору. Як тільки руками відчула, що текстура змінилася, дістала лист і дуже акуратно розстелила на тарілці. Це було схоже на целофановий пакет або харчову плівку.

Рисовий папір на тарілці

Трохи зморщилася папір, але це не страшно. Особливо для першого разу.

По центру кладу смажені гриби з цибулею і шпинат з проростками.

Начинка для спринг ролів

Тепер загортаю. Спочатку лівою стороною листа накриваю начинку.

Загортаю спринг рол

Потім нижню частину також підвертається в центр.

загортаю начинку

Після – праву сторону і верхній край.

А ось я вже завернула все спринг роли. Вийшло 10 штук. На тарілці 9, один з’їла з апетитом, зняла пробу, як то кажуть.

Спрінг роли з грибами і шпинатом

Я не знаю, наскільки апетитно вони виглядають для вас. Але це було дуже смачно! Соковиті гриби, шпинат, зліг хрусткі проростки загорнуті в ніжну рисовий папір. Ми мачали спринг роли в соєвий соус і це було ідеальне поєднання. Є їх можна як гарячими, так і в холодному вигляді.

Дякую всім за увагу, чекаю відгуків або ваші рецепти веганських спринг ролів.

Krista Veggi.