Ідеальна зелень для приготування теплих і свіжих салатів – це шпинат. У сирому вигляді, зелень соковита, солодка, яскрава. Термічно оброблений шпинат не втрачає свого смаку, листя стає ще солодше, соковитіше, сам смак посилюється.
Досить просто згасити під кришкою зелень шпинату, додати трохи оливкового масла, гострого червоного перцю і ще трохи спецій і вийде класичний корейський салат Сігумчі. Сумішшю зелені з сиром можна начинити італійські каннеллони., Також шпинат буде відмінним доповненням до спагетті з грибами і т. Д.
А щоб приготувати салат з квасолею і шпинатом, нам знадобиться:
- 1 стакан відвареної білої квасолі (стакан 250 гр.), Можна консервовану квасолю, але без томатної пасти
- великий пучок шпинату (або суміш з бадиллям буряків або Мангольд)
- 1 маленька цибулина
- 1 ст. ложка оливкової олії
- сік лимона (якщо ви вживаєте в їжу бальзамічний оцет або соєвий соус, можна використовувати замість лимона)
- сир пармезан за бажанням
- сіль, перець за смаком
Як приготувати салат з квасолею і шпинатом
Цибулю нарізати тонкими кільцями і замаринувати в суміші лимонного соку і оливкового масла.
Великі листя шпинату нарізати на 2-3 частини. Викласти зелень на гарячу сковороду, додати 1-2 ст. л. води і тушкувати під кришкою не більше 4-5 хв.
Квасолю відварити до готовності: бобові повинні бути дуже м’якими, танути в роті.
Нарізати пармезан дуже тонкими скибочками.
Змішати разом тушкований шпинат, квасоля, мариновані кільця цибулі, заправити соєвим соусом, сіллю, перцем за смаком.
Поверх салату викласти скибочки сиру.
Якщо ви любите страви з шпинату, тоді не забудьте приготувати теплий салат з шпинату по-корейськи!
Смачного!