Що б не говорили скептики, а роли все-таки є не тільки модним і смачним блюдом, але ще і дуже корисним. Особливо роли з лососем або будь-який червоною рибою. У червоній рибі містяться омега-3 жирні кислоти, які захищають наш організм від розвитку серцево-судинних захворювань, перешкоджають виникненню атеросклеротичних бляшок на стінках судин, та й до того ж є джерелом вітаміну Д. Водорості норі містять в своєму органічному складі йод, необхідний елемент для нормальної діяльності нервової системи. Всі продукти, які використовуються для приготування ролів, натуральні і не містять ГМО.
Роли з лососем покроковий фото рецепт
Рис для ролів готується в мультиварці (ідеальне співвідношення рису і води 1: 1,2) або класичним способом на плиті. Після варіння його потрібно замаринувати рисовим оцтом з додаванням щіпки цукру, тоді він не тільки збагатиться приємним ароматом, але і станемо краще склеиваться, що значно спростить роботу з приготуванням.
Спеціально для читачів сайту Хороші рецепти розповімо і покажемо в фото і відео рецепті:
як зробити роли з огірком і червоною рибою в домашніх умовах
Відео з каналу "Як зробити"
Складові:
- Мал;
- вода;
- рисовий оцет;
- листя норі;
- червона риба малосольная (лосось, сьомга, форель або горбуша);
- свіжий огірок;
- смажений кунжут;
- салат (листя).
Процес приготування:
У листа норі дві сторони: матова і глянсова. У нашому випадку потрібно викласти лист норі глянсовою стороною вниз на бамбукову рогожу, попередньо обернувши її харчовою плівкою (можна в кілька шарів).
Зверху викладаємо невелику грудочку рису, розподіляємо його по поверхні норі, не забуваючи при цьому залишити верхній край порожнім, як на фото.
Потім акуратно викладаємо начинку. Смажений кунжут викладаємо на рисову масу тонкою смужкою. Потім – пластинки свіжого огірка, шматочки червоної риби і трохи зелені.
Загортати рол в рулетик потрібно обережно, піднімаючи край циновки.
До речі, роли з огірком і рибою можна робити і «навиворіт», тобто так, щоб рис був зовні заготовки … Для цього, як і в попередньому способі викладаємо рис на лист водорості і перевертаємо лист рисової стороною вниз.
Далі викладаємо на лист норі начинку (огірок, рибу, кунжут і зелень).
Рогожу загортаємо, формуючи рулетик. Ось для чого потрібно було обернути бамбукову рогожу харчовою плівкою. Якщо цього не зробити, то рис, при натисканні на рогожу застрявав б між її прутиками. Це б не давало можливості нормально працювати, рогожу доводилося б після кожного ролу мити і сушити, та й зовнішній вигляд страви теж звичайно б постраждав.
Гострим ножем ріжемо рол навпіл, підрівнюємо краю і розрізаємо його на 6 частин. Якщо такі частини здадуться вам занадто великими, то можете розрізати готовий рол нема на 6, а на 8 частин.
Роли з червоною рибою викладаємо на тарілку, прикрашену листям салату.
Як зробити роли з лососем або горбушей розповіла Рита, рецепт і фото автора.