Суп-пюре з моркви



Яскравий, насичений не тільки кольором, але і смаком – суп-крем з моркви і овочів. Густий морквяний суп, також як і гарбузовий, готується дуже просто: морква відварюється в овочевому бульйоні або воді разом зі спеціями, а потім Пюріруйте.

Якщо ви не любите смак вареної моркви, поспішу обрадувати вас! Відварна морква в цьому супі має зовсім інший смак, який дуже близький до гарбузі. Звичайно, свою роль відіграють спеції: коріандр добре поєднується з морквою (і гарбузом також). А вершки або молоко роблять смак ще ніжніше і м’якше. Якщо у вас є можливість приготувати або купити кокосове молоко, обов’язково спробуйте приготувати морквяний суп-пюре саме з цим інгредієнтом – це неймовірно смачно!

Що знадобиться:

  • 1 середня ріпа (можна замінити на картоплю)
  • 1 цибулина
  • 300 гр. моркви
  • масло вершкове або рослинне
  • 1 ст. ложка борошна
  • 100 гр. вершків або кокосового молока
  • коріандр сушений
  • зелень: кріп, петрушка, зелена цибуля

Готуємо густий суп-пюре з моркви з овочами і коріандром

Почистити і нарізати овочі, відварити в підсоленій воді до готовності (морква та ріпа повинні сильно розваритися). Злити овочевий бульйон, а замість нього додати вершки або кокосове молоко.

Не забудьте, що час приготування моркви трохи довше, ніж у інших овочів: наріжте моркву більш дрібними кубиками перед приготуванням.

Збити блендером все овочі або протерти через сито до однорідної маси (як пюре).

Суп з морквиЗагострити сковороду, налити масло і підрум’янити разом з борошном. Борошно гарненько змішайте з маслом, щоб не було грудочок.

Морквяний суп готовий

Цю суміш перекласти до збитим овочам + додати коріандр за смаком. При подачі прикрасити свіжою зеленню і сухариками з житнього хліба.

Смачного!