Яскравий, насичений не тільки кольором, але і смаком – суп-крем з моркви і овочів. Густий морквяний суп, також як і гарбузовий, готується дуже просто: морква відварюється в овочевому бульйоні або воді разом зі спеціями, а потім Пюріруйте.
Якщо ви не любите смак вареної моркви, поспішу обрадувати вас! Відварна морква в цьому супі має зовсім інший смак, який дуже близький до гарбузі. Звичайно, свою роль відіграють спеції: коріандр добре поєднується з морквою (і гарбузом також). А вершки або молоко роблять смак ще ніжніше і м’якше. Якщо у вас є можливість приготувати або купити кокосове молоко, обов’язково спробуйте приготувати морквяний суп-пюре саме з цим інгредієнтом – це неймовірно смачно!
Що знадобиться:
- 1 середня ріпа (можна замінити на картоплю)
- 1 цибулина
- 300 гр. моркви
- масло вершкове або рослинне
- 1 ст. ложка борошна
- 100 гр. вершків або кокосового молока
- коріандр сушений
- зелень: кріп, петрушка, зелена цибуля
Готуємо густий суп-пюре з моркви з овочами і коріандром
Почистити і нарізати овочі, відварити в підсоленій воді до готовності (морква та ріпа повинні сильно розваритися). Злити овочевий бульйон, а замість нього додати вершки або кокосове молоко.
Не забудьте, що час приготування моркви трохи довше, ніж у інших овочів: наріжте моркву більш дрібними кубиками перед приготуванням.
Збити блендером все овочі або протерти через сито до однорідної маси (як пюре).
Загострити сковороду, налити масло і підрум’янити разом з борошном. Борошно гарненько змішайте з маслом, щоб не було грудочок.
Цю суміш перекласти до збитим овочам + додати коріандр за смаком. При подачі прикрасити свіжою зеленню і сухариками з житнього хліба.
Смачного!