Каша «Дружба» з грибами



Признавайтесь, ви чули коли-небудь про каші під назвою «Дружба»? Я, якщо чесно, дізналася про неї зовсім недавно, і з тих пір готую її досить часто. По суті, це мікс з двох або більше круп (зазвичай рисової і пшоняної), зварених разом. Від друзів я дізналася, що кашу «Дружба» готували раніше в дитячих садах, де змішували в одній каструлі гречку, рис і пшоно, іноді якась крупа замінювалося на кукурудзяну, як в нашому рецепті, або на вівсянку.

Суміш трьох круп

З крупами можна експериментувати, щоб знайти свій ідеальний смакової баланс. Але які б крупи ви не вибрали, потрібно знати кілька простих правил, щоб в результаті блюдо було смачним і апетитним.

  1. Кашу потрібно варити на дуже повільному вогні.
  2. Вибирайте ті каші, які варяться приблизно однакову кількість часу.
  3. Крупи беріть в однакових пропорціях.

І, звичайно ж, як і в будь-яку іншу кашу, в «Дружбу» можна додавати овочі та гриби.

У сьогоднішньому рецепті я вибрала кукурудзяну крупу, рис і гречку. Додала спецій і грибочків, і вийшло дуже смачне і незвичайне блюдо.

Якщо готувати як в дитячому саду, то потрібно варити на молоці. Але мені здається це не смачним. Я приготувала пісну кашу на воді.

Для приготування «Дружби» можна використовувати сковороду з товстими стінками, щоб відразу там зробити зажарку і обсмажити гриби. А можна каструлю, з’єднавши в ній пізніше варену кашу з овочами. Також варіант – це запекти в духовці в горщиках. Або зварити в мультиварці на стандартному режимі.

Складові:

  • Рис – ½ склянки
  • Гречка – ½ склянки
  • Кукурудзяна крупа – ½ склянки
  • Бульйон (окріп) – 3 склянки
  • Гриби смажені – 200 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Куркума, паприка, суміш перців, мелений коріандр – по щіпці
  • Сіль за смаком
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Запашний перець горошком – 5 шт.
  • Рослинна олія – ​​4 ст.л.

Як приготувати кашу «Дружба»:

Лук очистити і нарізала. Виклала в каструлю з рослинним маслом.

Смажена цибуля

Морквину очистила і пустила на тертку.

морква смажена

Виклала до цибулі і обсмажити все разом протягом 5 хвилин.

обсмажені овочі

Потім виклала смажені гриби (у мене були гливи).

Смажені вешенки в каструлю

Додала спеції: куркуму, мелений коріандр, паприку і лавровий лист.

Спеції та лаврушка до овочів

Тепер черга круп. Промила кілька разів рис, виклала в каструлю.

рис промитий

Потім промила і виклала гречану крупу.

гречка

І точно так само вчинила з кукурудзяною крупою (так-так, її я промивала теж).

Кукурудзяна крупа

Залила гарячим овочевим бульйоном, посолити і кинула перець горошком.

бульйон овочевий

Накрила кришкою і залишила на тихому вогні варитися до тих пір, поки вода повністю не вбереться.

Каша з грибами з різних круп

Ось і готова смачна каша «Дружба»!

каша Дружба

Смачного!