Останнім часом супи я стала варити в мультиварці. Приготовлені таким чином перші страви завжди виходять дуже яскравими на смак. Сьогодні, мені б хотілося поділитися з вами рецептом приготування грибного супу з яйцем. З грибів для приготування супу будемо використовувати гливи, точно так само можна приготувати суп з печерицями. Приготування супу на плиті аналогічно процесу викладеного нижче.
Легкий суп з грибами і яйцем в мультиварці
На приготування супчика у вас піде зовсім небагато часу і сил. Суп з вешенками виходить неймовірно смачним і ситним, не дивлячись на те, що він готується без м’яса. Сподіваюся, що ви обов’язково приготувати грибний суп по запропонованим рецептом.
Складові:
- Гриби (гливи або шампіньйони) – 250 грам,
- Картопля – 1 великий бульба або кілька середніх,
- Цибуля ріпчаста – 1 штука,
- Морква – 1 штука,
- Вода – 1500 мл,
- Яйце куряче – 1 штука,
- Часник – 1 зубчик,
- Рослинна олія 30 мл,
- Сіль, перець – за смаком.
Процес приготування:
Гриби треба дуже добре промити під проточною водою (не замачівая). Потім грибочки нарізаємо невеликими шматочками.
Дуже дрібно нарізаємо цибулю.
Очищену моркву натираємо на крупній тертці.
У каструлю або чашу мультиварки наливаємо рослинне масло. Вибираємо режим «Випічка» встановлюємо тривалість циклу 30 хвилин. Закладаємо нарізану цибулю, гриби і моркву. Додаємо пропущений через прес часник. Обсмажуємо овочі та гриби 15 хвилин під закритою кришкою і 15 хвилин під відкритою кришкою. На плиті, звичайно, цей процес займе трохи менше часу.
Тим часом очищений і промитий картопля нарізаємо його дрібними кубиками або тонкими брусочками.
У каструлю або чашу мультиварки з пасеровані овочі заливаємо воду і кладемо в неї картоплю. Мультиварку переводимо на програму «Варка на пару». Виставляємо 20 хвилин часу.
В окремій чашці за допомогою віночка збиваємо одне куряче яйце. І за 5 хвилин до закінчення режиму вливаємо його в суп тонкою цівкою. Перемішуємо. Додаємо сіль і спеції за смаком. Смачний і легкий грибний суп з яйцем готовий! Таке суп з глив можна подавати до столу зі сметаною.
За рецепт і покрокові фото дякуємо Юлію Астаф’єву.
Приємного апетиту і хороших рецептів!
— Як приготувати суп з фрикадельками – >>