Суп із заморожених грибів

Для приготування першої страви можна використовувати будь-які гриби: свіжі, сушені або заморожені. Сьогодні в будь-якому магазині величезний вибір заморозки, серед яких опеньки, шампіньйони і інші лісові гриби. Особливе місце в грибний кошику займають білі гриби, з яких можна приготувати перші і другі страви, печеня, розтягаї і пироги. Заморожені гриби в герметичній упаковці можуть зберігатися 6-12 місяців в холодильній камері при низьких температурах. Погодьтеся, дуже зручно – купуєш пакет-другий білих грибів в заморожуванні, відправляєш їх в холодильник, дістаєш в будь-який час і готуєш, наприклад, грибний суп з білими грибами. Рецепт простий, суп із заморожених грибів зможе приготувати навіть школяр за умови обережного поводження з плитою.

Суп із заморожених грибів

Суп із заморожених грибів

Час готування: 30 хвилин.
Категорія страв: перші страви і супи.
Спосіб приготування: варіння на плиті або в мультиварці.

Як приготувати грибний суп із заморожених білих грибів з рисом

Головний секрет цього супу не тільки в простоті його приготування, але і в тому, що це перша страва має насичений смак і густу консистенцію завдяки поєднанню грибів, картоплі і рису. Суп можна не наполягати годину-другу, а подавати на стіл відразу – смак і текстура будуть чудові.

Для любителів в суп можна додати зажарку з цибулі і моркви, але це робити не обов’язково.
У кожну порцію грибного супу додати ложку густої сметани, зелена цибуля або свіжу зелень.

Складові:

  • гриби білі заморожені – упаковка 400-500 г,
  • картопля – 2-3 бульби,
  • рис білий краснодарський – 1-2 ст. ложки без верху,
  • сіль – щіпка,
  • цибуля зелена, свіжа зелень + сметана.

Процес приготування:

У каструлю налити 1.5 л чистої холодної води. Поставити на вогонь, довести воду до кипіння.

Висипати в каструлю заморожені гриби. Якщо гриби в герметичній упаковці – мити їх не треба. Заморожені білі, куплені на вагу, необхідно промити під холодною проточною водою кілька разів.

Варити на середньому вогні 10-15 хвилин при напівзакритої кришці. Зняти пінку.

Додати в киплячий грибний бульйон рис.

Потім помити, очистити і нарізати картоплю. Додати в суп через 5 хвилин після рису.

Готувати ще 15 хвилин на середньо-слабкому вогні до готовності картоплі. На цьому етапі суп повинен варитися, але без активного кипіння.

За п’ять хвилин до закінчення варіння суп посолити за смаком.

Через 30-35 хвилин від початку готування на плиті грибний суп із заморожених білих грибів готовий!

Грибний суп із заморожених грибів

Легкого вам приготування і приємного апетиту!

Як приготувати смачний суп із заморожених грибів читачам сайту Хороші рецепти розповіла Поліна Калініна, рецепт і фото автора.