Овочевий суп з кропивою, шпинатом і зеленню
Щоб приготувати корисний овочевий суп з кропиви з щавлем і шпинатом (який в народі називають зелений суп), нам знадобиться:
- овочевий бульйон (можна відвар, в якому варилася квасоля), грибний бульйон або вода
- 1 пучок молодої кропиви
- 1 пучок шпинату
- 1 пучок щавлю
- 2-3 пір’їнки зеленої цибулі
- 1 морква
- 1 ріпчаста цибуля
- відварна квасоля (за бажанням)
- 2-3 картоплі середнього розміру
- лавровий лист
- запашний горошок (перець)
<p>
Щоб суп вийшов більш смачним і насиченим, готувати його краще на овочевому або грибному бульйоні.
Всю зелень дрібно нашаткувати (як на фото). Обережно з кропивою, іноді навіть молоді пагони можуть обпекти вас! Тому зелень краще нарізати в рукавичках, підійдуть навіть найтонші поліетиленові рукавички.
Нарізати картоплю соломкою, моркву натерти на крупній тертці або порізати тонкою соломкою, ріпчаста цибуля кільцями. Як тільки овочевий бульйон закипить, кладемо картоплю. За 3-4 хв. до готовності додаємо ріпчасту цибулю, моркву, запашний перець і лаврової листочок.
Через 1 хв. закладаємо всю зелень. Кропива, шпинат і щавель не повинні довго варитися, досить буде пів хвилини. Так зберегтися максимум користі і бульйон насититься ароматом свіжої зелені.
При подачі на стіл посипте суп зеленою цибулею. Також можна окремо подати сметану або майонез.
Чим корисний суп з молодої кропиви:
мінімальна кількість калорій, максимум корисних властивостей, має лікувальний ефект (адже не дарма в медицині використовує для лікування багатьох захворювань). А крім того, зелений суп дуже смачний і простий у приготуванні!
Прекрасний обід не тільки для дітей, а й для всієї родини. Смачного!
У літню пору, в розпал сезону свіжих фруктів, овочів і зелені, намагайтеся якомога частіше і різноманітніше готувати з найбільш смачних і корисних продуктів! Наприклад, теплий салат з шпинату або літній салат з груші і руколи будуть прекрасним доповненням до літнього меню.