Ревінь настільки невибаглива рослина, що часом ми просто його не помічаємо, віддаючи сили і час для вирощування інших культур. Але багато досвідчені господині давно знають, що страви, приготовані з цього непоказного рослини, виходять і смачними, і корисними. З нього готують компоти, цукати, киселі і пюре, додають в начинку для домашньої випічки і роблять морозиво. Ми сьогодні пропонуємо приготувати смачну, ароматне і дуже красиве варення з ревеню на зиму з чаєм каркаде. І зробити це зовсім нескладно, так як готувати його будемо в хлібопічці – незамінною помічниці для будь-якої господині. Якщо ви ще не придбали таку «помічницю», можна приготувати варення класичним способом – на плиті. До слова сказати, до складу інгредієнтів можна включати цитрусові – лимон або апельсин, смак варення від цього не зміниться в гірший бік, просто стане трішки іншим. А ось ті, хто буде пробувати варення з ревеню, не завжди відразу визначать з чого саме воно зроблено.
Варення з ревеню
як приготувати варення з ревеню в хлібопічці
Складові:
- ревінь – 350 г,
- цукор – 350 г,
- чай «каркаде» – 1 столова ложка.
Процес приготування:
Заварити чай Каркаде.
Ревінь перебрати, помити і почистити.
Порізати ревінь на кубики.
У хлібопічку закласти ревінь, чай разом з заваркою і цукор.
Включити режим «джем». Дочекатися закінчення програми.
Розлити готове варення по стерильним банкам. Варення дуже смачне, з кислинкою, густе, тримає форму. Підходить для начинок в пирогах і рулетах. Таке варення урізноманітнює ваш зимовий раціон.
Як приготувати варення з ревеню розповіла Ната Комарова, рецепт і фото автора.