«Картопля» – улюблене і дорослими, і дітьми тістечко. Його з легкістю можна приготувати в домашніх умовах – вам буде потрібно лише старанність, терпіння і кілька інгредієнтів. Якщо ви з точністю будете слідувати порадам, представленим в даній статті, то ваша «картопля» вийде ще смачніше, ніж магазинна.
Отже, приступимо!
Тістечко Картопля з печива
Солодкий десерт, за формою як картопля багатьом нагадає радянське дитинство, коли бігали в «Ласунку» і купували колобки за копійки. Продавалися такі тістечка і в кафе, гастрономах, буфетах, їдальнях. Пропонуємо приготувати ці тістечка без випічки вдома. Порадувати своїх дітей і згадати дитинство за сімейним чаюванням.
Складові:
- Печиво – 600 грам,
- Масло вершкове – 200 грам,
- Молоко згущене – 1 банка,
- Ванілін – за бажанням,
- Какао порошок 4-6 столових ложок,
- Лікер, ром або коньяк – 4 чайні ложки,
- Арахіс смажений – жменя.
Процес приготування:
З будь-якого печива, яке у вас є, робимо крихту.
Дуже зручно використовувати подрібнювач зі спеціальним ножем, що додається до блендеру або комбайна. Якщо його немає, укладаємо печиво в пакет і розминаємо на столі качалкою в дрібну крихту. Хтось ще користується м’ясорубкою.
Готуємо крем, який допоможе крихти зв’язати в масу для ліплення. Згущене молоко збиваємо з розм’якшеним вершковим маслом. Масло можна розтоплювати ні в якому разі.
В вершковий крем зі згущеним молоком додаємо какао порошок, знову все добре перемішуємо, і додаємо алкоголь (і ванілін за бажанням).
Горішки вибираємо на свій смак, в покроковому цьому рецепті картопля робиться з арахісом. Його попередньо потрібно злегка обсмажити на сковороді і очистити від оболонки. Не забуваємо відкласти горішки для прикраси тістечок.
Крихітку печива викладаємо в глибоку чашку, туди ж відправляємо шоколадний крем і підготовлені горіхи. Все ретельно перемішуємо ложкою, якщо маса виходить густий, домішуємо руками.
Починаємо формувати картоплини з печива. Форма може бути як круглої, так і овальної. На піднос або деко розстеляємо пергаментний папір і викладаємо картоплю. Пророщені паростки можна зробити з горішків або вершкового масла, видавивши його з конверта. Деякий час десерт потрібно потримати в холодильнику, щоб масло застигло.
Перед подачею можна обваляти в какао порошку.
За фото рецепт дякуємо Світлану Кисловський.
Приємного чаювання!
Тістечко картопля з сухарів
Для приготування потрібні ванільні сухарі, цукрова пудра, волоські горіхи (вам доведеться їх попередньо подрібнити), цукровий пісок, вершкове масло і молоко.
Складові:
- Сухарі ванільні – 300 грам,
- Цукор пісок – 200 грам,
- Какао порошок – 2 ст. ложки,
- Молоко – 1 стакан,
- Масло вершкове – 200 грам,
посипання:
- Горіхи волоські – 200 грам,
- Цукрова пудра – 100 грам,
- Какао – 1 ч. Ложка.
Приготування картоплі з сухарів
Перш за все, візьміть 2 столові ложки какао і змішайте його з цукром (200 г). Підігрійте стакан молока і всипте в нього до какао і цукор. Варіть молоко до тих пір, поки цукор повністю не розтане. Поки молоко вариться, перейдіть в м’ясорубці або в блендері сухарі.
Зніміть молоко з вогню, додайте в нього подрібнені сухарі і розм’якшене вершкове масло (200 г), після чого все ретельно перемішайте. З цієї суміші зліпите кульки (за розмірами вони повинні нагадувати середні картоплини).
Потім приступайте до приготування обсипання: змішайте чайну ложку какао з подрібненими горіхами і цукровою пудрою. У цій обсипання вам необхідно обваляти кожну «картоплину».
Приберіть тістечка в холодильник і через півгодини можете насолоджуватися смачним десертом. Намагайтеся не зберігати його більше двох діб, а краще з’їсти відразу. Приємного апетиту і хороших рецептів!
Нам буде приємно, якщо поділіться своїм варіантом цього смачного тістечка!